"Jag har lärt mig en hel del där nere"

FOTBOLL

Efter ett halvår på Genoas avbytarbänk är Stefan Ishizaki hemma igen.

I dag gör han comeback för sitt AIK.

– Det känns mycket bra, säger Ishizaki.

Foto: LYCKLIG I SOLNA Stefan Ishizaki är tillbaka på Råsunda och i AIK. Han tycker inte att sejouren i Italien varit misslyckad.

I slutet av december gjorde Ishizaki sin första träning med italienska Genoa. Svensken imponerade på tränaren Luigi De Canio men fick sedan väldigt lite speltid och beslutade sig för att återvända hem.

Italien inget misslyckande

Ishizaki vill dock ändå inte kalla sejouren i Italien för misslyckad. Han menar att han har utvecklats som fotbollsspelare. I dag kan han bli frälsaren AIK har letat efter.

– Jag har lärt mig en hel del där nere. Rent spelmässigt vågar jag hålla i bollen på ett bättre sätt och känner mig säkrare i passningsspelet. Jag har väl inte blivit starkare fysiskt, men jag har bättre spelsinne nu.

”Jag filmade minst”

Trots ett halvår i Italien kommer Ishizaki inte att försöka härma de sydeuropeiska (skåde)spelarna.

– Verkligen inte, jag var den som filmade minst i Genoa. De kallade mig till och med för ”den ärlige svensken”. Men det stämmer att det är mycket sådant nere i Italien, säger han.

Det är fortfarande inte klart var tränarduon Englund/Novakovic kommer placera den hemvändande Ishizaki. Enligt Englund kan ”Ishi” spela på alla tre mittfältsplatser samt även som kantanfallare i AIK:s 4–3–3-uppställning.

– Jag vill nog spela som innermittfältare. I mina ögon är det den rollen som passar mig bäst. Det är svårare för mig att springa i djupled som en anfallare ska göra, jag vill komma med bollen rättvänd.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM