Tomas Antonelius karriär är över

FOTBOLL

Idiotiskt att fortsätta

Fyra knäoperationer och månader av rehabilitering.

Nu har Tomas Antonelius tvingats att ta det smärtsamma beslutet att lägga av.

- Läkarna har sagt att det är idiotiskt att fortsätta, säger FC Köpenhamn-proffset.

Antonelius.

Den fjärde knäoperationen gjorde han i våras, då med förhoppningen att kunna göra comeback - igen.

Men det blev bara 45 minuter i en träningsmatch, i övrigt har det bara handlat om rehabilitering för Antonelius.

- Efter sista operationen sa vi att det får bära eller brista, jag tog ett "break" på tre månader, men när jag var tillbaka så var det med samma smärtor igen, berättar han.

"Provat allt"

- Jag har provat allting, gjort fyra operationer, ätit medel som skulle hjälpa till att återskapa brosk men det fungerar inte. Visst är det bittert att sluta spela och tyvärr tog drömmen slut vid 31 års ålder och inte 35 års ålder. Samtidigt har jag varit otroligt lyckligt lottad som fått hålla på med fotbollen.

Antonelius skadade knäet i samband med EM-slutspelsmatchen mellan Italien och Sverige 2000. Korsbandet gick av och han kunde inte göra comeback förrän hösten 2001 i Coventry. Han kom med i VM-truppen till Japan och spelade bland annat mot Ungern i EM-kvalet förra året.

Men smärtorna kom tillbaka i knäet trots operationerna.

- Jag har inte så mycket brosk kvar och ingen menisk. För min del blir det nu rehabiliteringsträning och förhoppningen är att kunna leva ett normalt liv, men någon elitidrott är det inte tal om.

Kär i fotbollen

Han och familjen kommer nu att lämna Köpenhamn för Stockholm där Antonelius ska återuppta ta studierna.

Kan du tänka dig en framtid inom fotbollen?

- Jag kommer inte lämna fotbollen, det är omöjligt. Jag brukar säga att jag är kär i min fru men även kär i fotbollen, jag kommer att fortsätta ha kontakt med fotbollen men i vilken form eller omfattning, det vet jag inte ännu.

TT-Sportbladet