”Han fick en rejäl smäll”

FOTBOLL

”Chippen” attackerad på fest fick slag i huvudet och bilen vandaliserad: Det är kanske lätt att irritera sig på mig

SÖLVESBORG

Landslagsspelaren Christian Wilhelmsson blev i lördags kväll slagen på en fest i Sölvesborg.

Han fick även ett däck på bilen förstört.

-Jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare. Det är en liten ort och det är kanske lätt att irritera sig på mig, säger Christian Wilhelmsson.

Foto: "Det kan sticka i ögonen på folk" Enligt vittnen kom en berusad man fram till Christian Wilhelmsson och stämningen blev aggressiv. ”Chippen” fick ett slag mot huvudet innan kompisar gick emellan. Samma kväll förstördes ett däck på hans bil. ”Det kan sticka lite i ögonen på folk när man kommer hem så här”, sa ”Chippen” när Sportbladet träffade honom i går kväll.

EM-festen är över för de svenska spelarna. De flesta av EM-hjältarna har åkt till sin hemort i Sverige och andats ut innan det är dags att köra igång säsongen i respektive klubblag.

Christian Wilhelmsson tillbringar sommaren i Sölvesborg, där han är uppvuxen och där fotbollskarriären startade.

I lördagskväll besökte Wilhelmsson först en privat fest och senare på kvällen den årliga fotbollfesten i Hörvik, öster om Sölvesborg.

Men kvällen blev inte lyckad.

Tvingades byta däck

Efter den privata festen hade hans Mercedes attackerats och ett däck var förstört, troligtvis sönderskuret.

- Antingen är det någon som har förstört däcket eller så har det blivit punktering av sig själv. Jag fick byta däck och köra vidare, säger Christian Willhelmsson.

På den stora fotbollsfesten på Gröna Vallen i Hörvik blev Christian Wilhelmsson uppkallad på scen när coverbandet Partypolarna spelade. Publiken passade på att hylla bygdens store fotbollsson.

Men någon var inte lika förjust i Christian Wilhelmsson.

Vid halvtretiden var festen slut, och de flesta deltagarna var på väg ut till väntande taxibilar. Då startar bråket mellan de båda männen.

- Jag såg en kille som stod och grälade med "Chippen". Killen var ganska berusad, och stämningen var aggressiv. De stod och skällde, och helt plötsligt åkte högerkroken upp. Chippen fick sig en ganska rejäl smäll, säger vittnet.

Vänner fick gå emellan och bryta, annars var det risk för att bråket hade fortsatt.

"Vi grälade"

Wilhelmsson tonade ner händelsen när Sportbladet träffade honom sent i går.

- Det var en gammal vän, vi känner varandra sedan länge. Vi grälade, men det var en helt privat grej. Vi har träffats och pratat

i dag (i går), och det är helt lugnt.

Enligt vittnen så fick du en rejäl smäll?

- Som du ser så har jag inga blåmärken, så det verkar ju inte så. Det kan sticka lite i ögonen på folk när man kommer hem så här. Fast det var värre med bildäcket, det har aldrig hänt förut. Jag har ingen aning om vem det kan vara.

Avundsjuka?

- Tyvärr finns det avundsjuka människor överallt - så är det bara. Men jag har nästan bara mött positiva reaktioner, det har aldrig varit några problem tidigare. Som tur är så skulle jag ändå bytt däck på måndag, säger han.

Tomas Ros, Katrin Krantz