Piken från Sanchez efter flytten

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Alexis Sanchez, 29, kände inte enbart glädjekänslor i samband med flytten till Manchester United.

Chilenaren publicerade även ett skarpt inlägg på sociala medier – troligtvis riktat mot Martin Keown.

”Det finns personer (före detta spelare i klubben) utan insyn som har snackat utan att veta”, skriver Alexis.

Efter många turer blev slutligen Alexis Sanchez flytt från Arsenal verklighet.

Chilenaren har omgärdats av rykten under lång tid och trots att det länge såg ut att bli Manchester City, var det till slut United som fick underskriften.

29-åringen uttryckte i samband med måndagens presentation att han var mycket nöjd med klubbytet.

– Jag är stolt över att tillhöra världens största klubb. Jag tillbringade tre och ett halvt år i Arsenal och jag tar med mig många positiva minnen från en storklubb och fansen, säger Alexis Sanchez till Uniteds hemsida.

”Finns de som snackar”

Men spelaren passade även på att publicera ett skarpt inlägg via sociala medier. På Instagram tackade han bland annat klubben i stort, det medicinska teamet och lagkamrater men skickade också en känga till andra:

”Det finns personer (före detta spelare i klubben) utan insyn som har snackat utan att veta om vad som händer i klubben och har orsakat skada. Jag gav 100 procent fram till min sista dag och ville vara med och bidra genom att spela. Jag minns särskilt ett samtal som jag hade med Henry (Thierry), en legendarisk Arsenal-spelare, som byte klubb av samma skäl och i dag är det min tur.”

”Sanchez den största legosoldaten”

Den som Sanchez syftar på i den första meningen är, enligt bland andra Daily Express och Daily Mirror, troligtvis Martin Keown. Ex-spelaren, numera kolumnist, skrev följande i Daily Mail för ett tag sedan:

”Sanchez måste vara den största legosoldaten inom fotbollen. Manchester City har velat värva Sanchez sedan i somras och om ingen övergång sker i januari kommer de att vänta på honom i slutet av säsongen. City vore det naturliga steget för Sanchez för att utveckla sin fotboll. Han har arbetat med Pep Guardiola förr.”

Keown menade att flytten bara har att göra med pengar.

”För Sanchez handlar det uppenbarligen inte om att gå till det bästa laget, jobba med Guardiola och ta spelet till nästa nivå. Han har troligen tänkt att han inte kommer få ett bättre erbjudande om han väntar till sommaren, så han kan lika gärna ta den bästa dealen redan nu. Det har bara handlat om pengarna.”

Arsenal fick ersättaren av United i form av Henrich Mchitarjan. Tränaren Arséne Wenger beskrev bytesaffären som ”logisk”.

– Vi ersätter en världsklasspelare med en annan världsklasspelare, säger Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM