Officiellt: Granqvist återvänder till HIF

Andreas Granqvist, 32, återvänder till Helsingborgs IF.

Under söndagen presenterades mittbacken som ansluter efter sommarens VM.

Granqvist har skrivit på för 3,5 år som spelare och därefter tre år som sportchef.

– Det känns bra att flytta hem igen, säger ”Granen”.

Redan i veckan sipprade uppgifterna ut om att den svenske landslagskaptenen Andreas Granqvist skulle vända hemåt och återigen spela för Helsingborg, som spelar i superettan.

På en presskonferens under söndagen bekräftade HIF att så är fallet, med Andreas Granqvist på plats.

– Det känns bra både för egen del och familjen. Jag har varit utomlands ganska länge och det känns bra att flytta hem igen, och så klart till Helsingborg, säger Granqvist som bestämde sig så sent som för två dagar sedan.

Blir sportchef efter spelarkarriären

Mittbacken har skrivit på ett långt kontrakt över sex och ett halvt år, där de första tre och ett halvt åren är som spelare och resterande tre som sportchef. Han ansluter efter sommarens VM efter fem år i ryska Krasnodar.

Huvudtränare Per-Ola Ljung är självklart glad över att få ett så etablerat nyförvärv.

– Att landslagskaptenen kommer tillbaka till svensk fotboll och HIF, där vi i superettan försöker ta oss tillbaka till allsvenskan, kommer naturligtvis att bli ett stort lyft för oss.

Inget beslut om landslaget

På presskonferensen meddelade Granqvist också att det inte är beslutat om VM-slutspelet blir hans sista resa med landslaget.

– Som det ser ut nu har jag ett VM att se fram emot. Så klart har jag pratat med Janne och han har varit ganska tydlig med att "nu är nu och sen är sen". Jag har inte bestämt mig själv, vi får se hur min kropp känns efter VM. Jag och Janne kommer ta ett beslut förmodligen efter VM, säger Granqvist.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.