Bajen ställer in match – har för få spelare

BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson: ”Det är jättetråkigt”

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby skulle ha spelat träningsmatch mot BP nu på lördag.

Men den blir inte av – då klubben har för få spelare tillgängliga.

– Vi har inte så många spelare att ställa på planen och det skulle helt enkelt inte ge oss något att spela matchen, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Hammarby drog i gång säsongen den gångna helgen då man träningsspelade mot finska HJK Helsingfors. Då blev det vinst med 4-3 efter ett sent segermål av anfallaren Pa Dibba. Nästa inplanerade match var nu på lördag, då Stockholmsklubben skulle ha mött BP borta på Grimsta IP.

Men den matchen blir inte av, meddelar Hammarby under onsdagen. Anledningen är att klubben inte har tillräckligt med spelare.

”Skulle inte ge oss något att spela matchen”

– Vi har inte så många spelare att ställa på planen och det skulle helt enkelt inte ge oss något att spela matchen, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Laget är just nu väldigt skadedrabbat, samtidigt har Gershon Koffie och nyförvärvet Neto Borges ännu inte anlänt till Stockholm.

– Jeppe (Andersen) och (Mads) Fenger är skadade sedan tidigare och Junior är friskförklarad men inte redo för match. Gershon Koffie och Neto Borges är inte på plats ännu och Arnór (Smárason) och (Imad) Khalili är sjuka. Dessutom har vi lite småskavanker i truppen med exempelvis Simon Sandberg som stod över matchen mot HJK och Leo (Bengtsson) och Sander (Svendsen) som klev av i samma match, Jansson.

Sportchefen fortsätter:

– Utöver det är det några som har lite känningar som det brukar vara så här års och då har vi inte många spelare att ställa på planen. Det skulle helt enkelt inte ge oss något att spela matchen. Tvärtom riskerar vi bara fler småskador eftersom vi skulle tvingas använda de tillgängliga spelarna i 90 minuter i minusgrader tidigt på försäsongen.

Klubbdirektören: ”Hade varit kul att möta Hammarby”

När Sportbladet når BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson kan han bara beklaga det som har skett.

– Det är jättetråkigt. Jag har inte fått någon mer info än att de har åkt på skador efter deras match i Helsingfors. Med en kombination av skador och sjuka spelare kände de inte att de kunde ställa upp för match, vilket är trist och jag kan bara beklaga. Vi hade gärna spelat mot dem, men nu ersätts de av AFC. Vi får fortfarande en träningsmatch, men det hade såklart varit kul att möta Hammarby. Vi ser framemot att möta dem under säsongen i stället, säger Nilsson.

Att beskedet kommer med så kort varsel. Hur ser du på det?

– Klart det hade varit bättre om de kom med det tidigare, men sjukdomar och skador dyker inte upp så att man kan planera. I övrigt har jag ingen åsikt om det. Livet går vidare.

Henrik Nilsson hade ingen info om hur klubben skulle lösa det praktiska med supportrar som redan köpt biljetter till matchen, men i ett mail till Sportbladet skriver BP:s evenemangsansvarig Oscar Therén:

”Transticket kommer att betala tillbaka pengarna till de som köpt sin biljett. Pengarna sätts in på det kort/konto som biljetten är betald ifrån”.

Fotnot: BP har redan gjort klart med en ny motståndare. Degraderade AFC Eskilstuna kommer till Grimsta på lördag, med samma matchstart som tidigare (kl 14.00).

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.