Emil Forsberg spelade fram till Leipzigs segermål

FOTBOLL

Se Europa League på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från Europa League på Eurosport.se

Emil Forsberg spelade från start i RB Leipzigs 1–0-seger mot Marseille i Europa League.

Svensken passade fram till Timo Werners segermål i slutet av första halvlek.

– Han är i väldigt gott slag, det bådar gott för Sverige inför VM, säger Kim Källström i Eurosports studio.

Forsberg startade till höger på mittfältet i RB Leipzigs 4-4-2-uppställning i kvällens åttondelsfinal på hemmaplan mot Marseille.

I slutet av första halvlekfick Forsberg bollen långt nere på egen planhalva och startade en snabb omställning. Den svenske 26-åringen drev in bollen i mittcirkeln där han passade ut till Timo Werner på högerkanten. Tysken vände bort Marseille-försvararen Boubacar Kamara och satte bollen under målvakten Yohann Pele.

Speed, teknik och styrka

– Emil Forsberg har många strängar på sin lyra, men det där tycker jag är det som han gör allra bäst. När han med sin speed, teknik och styrka trycker sig förbi motståndarna, sätter upp Timo Werner väldigt bra, säger experten Kim Källström i Eurosports sändning.

Efter 76 minuter spelade Forsberg ännu en gång fram Werner på högerkanten. Tysken såg ut att komma fri mot målvakten, men i sista stund hann mittbacken Luiz Gustavo ikapp och bröt Werners skott. Werner fick tillbaka bollen, men fick inte alls till det andra avslutet.

Applåderades av publiken

I den 83:e minuten applåderades Forsberg av hemmapubliken när han ersattes av Marcel Sabitzer.

– Härligt att se att Emil är tillbaka på samma nivå som förra året. Han hade ett par aktioner som var mycket bra. Han är i väldigt gott slag, det bådar gott för Sverige inför VM, säger Kim Källström.

Slutresultatet 1–0 innebär att åttondelsfinalen är vidöppen inför returen i Marseille.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM