Landgrens tåpaj tog HIF mot toppen

”På tiden att jag fick bollen”

Han sprang och sprang. Till slut fick Andreas Landgren bollen och sköt Helsingborg till seger med 2–1 borta mot Djurgården.

– Ja, det var den klassiska tåpajen. Den satt skönt, säger Landgren till PPV.

Ingenting tycks kunna stoppa Helsingborg för tillfället. Laget bara rusar fram i serien. Visserligen stod laget för en ganska medioker insats borta mot Djurgården. I ungefär 60 minuter. Sedan blev Markus Johannesson utvisad och HIF tackade och tog emot.

– Jag tycker att Djurgården fram till utvisningen är ganska bra. Tycker de har oss lite i slagläge. Sedan efter utvisningen tar vi tag i det igen, säger Andreas Landgren.

Tre i målställningen

Den sista halvtimmen var Helsingborgs. Gästerna tog över fullständigt mot ett alltmer panikslaget hemmalag som hade svårt att försvara sig. Många av HIF:s 17 avslut kom under den halvtimmen. Bland annat hade laget tre träffar i målställningen, en i stolpen och två i ribban.

– När vi väl kommit in i flytet nu så går det av bara farten. Om man jämför oss med Djurgården så har de inte haft det på senaste tiden, säger Landgren.

Många djupledslöpningar

Flytet räckte ända till en vändning av matchen. Först sköt Isaac Chansa 1–1 i misstänkt offside-läge och med fem minuter kvar kom Andreas Landgren i djupled. Igen.

– Jag vet inte hur många gånger jag kom i den löpningen. Det var på tiden att jag fick bollen så då satte jag den, säger han.

Han tvekade aldrig när läget kom utan sköt direkt. Någon direkt vacker fullträff var det väl knappast.

– Det var den klassiska tåpajen. Den satt skönt.

Tänker inte på KFF

Segern för HIF närmare toppen. Inte minst sedan Kalmar FF förlorat borta mot Malmö FF, men det är inget som Andreas Landgren vill lägga något fokus på.

– Vi har precis spelat halva serien. Det är så många poäng kvar att spela om så det ska vi inte tänka på nu, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.