Smile LSK - ni skrällde igen

FOTBOLL

”Vi har härlig moral”

Le Ljungskile. Det blev visserligen ett tungt poängtapp i slutsekunderna mot Hammarby, men 2–2 på Söderstadion gav en viktig skrällpoäng.

– Många lag kan lära sig av oss, säger LSK-tränaren David Wilson till PPV.

Foto: Smiley

Ljungskile har varit skrällgänget i allsvenskan. Laget som ingen av de stora klubbarna vill möta. Fråga bara IFK Göteborg, Elfsborg och AIK. Och Hammarby. För i dag kom nästa skräll. Ljungskile fick med sig 2–2 från Söderstadion och var bara några sekunder från tre poäng när Freddy Söderberg kvitterade.

– Man har varit med så länge. Det var som vi sa innan matchen, vi måste försvara i 94 minuter. Vi får med en poäng. Inte många som gör det här på Söderstadion. Vi har en härlig moral och många lag kan lära sig av oss, säger David Wilson till PPV.

Giftiga kontringar

Från sidlinjen fick LSK-tränaren se sitt lag tryckas tillbaka, men kontra giftigt. Inte minst Pascal Kondanponi var farlig och efter en kvart kom det överraskande 0–1-målet när Kondanponi fick vända upp i straffområdet och iskallt rulla in bollen i nät.

– Det var mitt första mål. Jag ville bara hjälpa laget och jag är mycket glad, säger Kondanponi till PPV.

Smylie nästan hjälte

Hammarby dominerade spelet och hade chanser, men först efter slarv av Etcha Tabe kunde Freddy Söderberg kvittera i slutet av första halvlek. Trots det fortsatte gästerna att jobba vidare och när Daryl Smylie satte 1–2 efter en målvaktsretur i den 80:e minuten var tre poäng nära.

Hammarby jobbade dock vidare och kunde rättvist kvittera med matchens sista spark. LSK-spelarna såg besvikna ut, men fyra poäng på tre matcher mot AIK (dubbelmöte) och Hammarby är klart godkänt.

– Ja, när man tittar på papperet så möter vi några av de bästa i Sverige. Men man är aldrig riktigt nöjd som tränare. Det finns många matcher kvar för oss, säger Wilson.

Tvingades slå långbollar

Precis som mot AIK lyckades LSK med sitt hårda jobb neutralisera en motståndare med betydligt större bollinnehav på ett mycket effektivt sätt.

– Vi har fått Hammarby att slå långbollar och det är samma som för AIK. De (spelarna) ska ha beröm för de ger inte upp. De måste fortsätta såhär, säger Wilson.

ARTIKELN HANDLAR OM