Allsvenskan i fotboll

Dulee allt närmare Maccabi Tel Aviv

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Får 2,8 miljoner i årslön

Dulee Johnson kommer allt närmare en flytt till Maccabi Tel Aviv. Enligt israelisk media skriver han snart på ett treårskontrakt.

Foto: Nära Israel AIK:s Dulee Johnson uppges vara nära ett treårskontrakt med Maccabi Tel Aviv.

Det har gått en dryg vecka sedan Dulee Johnson åkte till Holland för att träffa representanter för Maccabi Tel Aviv och för en läkarundersökning. Då tycktes en affär bara vara några timmar bort, men Johnson återvände till Sverige för spel med AIK.

1,8 miljoner för påskriften

Intresset från Maccabi har dock kvarstått och förhandlingarna har fortsatt. Nu är parterna överens. Enligt israelisk media får Johnson 200 000 euro i sign-on bonus, motsvarande 1,8 miljoner kronor. Han får sedan en årslön på 300 000 euro, alltså drygt 2,8 miljoner kronor.

Sista matchen?

Kontraktet, som är på tre år, väntas skrivas på inom kort. AIK möter i morgon Ljungskile på Råsunda. Det kan bli Dulee Johnsons sista match i den svartgula tröjan.

– Jag vill inte gå ut med truppen ännu. Vi gör det i morgon. Jag vet att han har förhandlat och det kan säkert hända något, men mer vill jag inte säga, menar AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till sportbladet.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

AIK Fotboll