Ger styrelsen sitt stöd

avRobert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Turbulens i AIK – igen.

Då manar hedersordföranden Lennart Johansson till lugn.

– AIK står under en engagerad och kompetent styrelse. Det viktigaste nu är att det blir en satsning på egna unga förmågor, säger han.

Foto: Lennart Johansson tycker att AIK ska satsa mer på egna talanger.

AIK:s klubbledning uppges vilja sparka huvudtränaren Rikard Norling vilket en betydande del av supportrarna vänder sig emot. I så fall ska även sportchefen Ola Andersson och VD:n Charlie Granfelt avgå så att inte Norling görs till ensam syndabock, menar fansen. Uppgifterna presenterades i lördags kväll via hemsidan svenskafans.com.

Nu tycker hedersordföranden Lennart Johansson att alla inblandade parter måste lugna sig lite.

Vill inte blanda sig i maktkampen

– För tjugo år sedan hade en femteplats i allsvenskan varit en stor framgång. Nu är det bara guld som räknas. Jag hade också hoppats på mer av laget, men kommer man femma är man ett av topplagen. Det finns potential och man har periodvis visat att man kan göra goda resultat och spela fin fotboll, säger Lennart i en intervju med Sportbladet.

Johansson vill inte blanda sig i den påstådda maktkampen mellan Andersson/Granfelt och tränaren Rikard Norling utan konstaterar:

– AIK står under en kompetent och engagerad styrelse som jobbar hårt med huliganproblem och det finansiella.

Vill satsa på egna produkter

Enligt Lennart Johansson handlar AIK:s framtid inte i första hand om att sparka folk, utan att hitta en ny väg där satsningen på egna produkter sätts i främsta rummet.

– Jag tror på att satsa på egna förmågor i större utsträckning, spelare som känner till Stockholm och de förhållanden som råder här. Nu kommer de från Argentina i stället. Med egna produkter får man en riktig känsla för laget och en bättre team spirit.

Problemet med för mycket importer – vilket inte bara är ett AIK-problem poängterar Johansson – är att deras främsta målsättning är att komma till en större klubb.

– Frågar du vad de helst vill så är det att komma härifrån. Det är fel inställning. Inställningen borde vara att vårt lag ska vinna, säger den förre Uefapresidenten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM