Han efterlyser regeländringar

FOTBOLL

HBK:s Janne Andersson: ”Bestäm er”

HALMSTAD. Tung förlust efter att ha blivit berövade en straff i slutskedet – då vädjar Janne Andersson till fotbollsförbundet.

– Bestäm att speltiden är 93 minuter och bestäm er för en hands­regel som fungerar, säger Halmstads tränare.

Foto: Vill se regeländringar.

I matchens slutskede, vid ställningen 1–2, slog Michael Görlitz ett inlägg som tog på Jan Tauers hand. Domaren Peter Fröjdfledt valde dock att fria.

– Man måste bestämma sig för vad som är hands och inte. Mot Elfsborg hemma fick Tommy Jönsson en boll mot armen som var mycket mindre straff än det här. Då dömde domaren, men inte nu, säger Janne Andersson som får lite medhåll av Djurgårdens tränare Siggi Jónsson.

– Jag vet inte riktigt om det är straff eller inte, men jag hade nog inte protesterat allt för mycket om han dömt, säger Jónsson.

Förutom handsregeln vara Janne Anderson kritisk till hur mycket tid som läggs till i varje match.

”Alltid 93 minuter”

– Jag tycker vi kan bestämma att en svensk fotbollsmatch varar i 93 minuter, för det är aldrig något annat hur en match än ser ut. Det är fyra byten i andra halvlek som ska vara en halvminut var sedan blir det bara en minut till, fast att Pa Dembo Touray ensam håller bollen ur spel i fem minuter. Jag säger inget om Tourays agerande men domaren måste ju lägga till rätt tid och inte bara ta det som det brukar vara, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM