Elfsborgs tappade fart i guldracet

FOTBOLL

ÖSK skrällde igen

Foto: Grusade guldplaner Örebros Robin Staaf såg till att sätta tillfälligt(?) stopp för Elfsborgs guldplaner när han kämpade in 1–0 bakom Johan Wiland.

Elfsborgs guldtåg spårade ur rejält på Behrn Arena. Örebro SK vann med 2–0 och nu är det åter fördel Kalmar FF i guldkampen.

– Stolpen in eller stolpe ut. Det är svårt att göra en analys av det, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till PPV.

Elfsborg var förvarnade. Örebro SK visade i förra omgången att man är ett lag att räkna med. Då blev det oavgjort borta mot serieledarna Kalmar FF för de svartvita. Ett resultat som förde över initiativet i guldkampen till Elfsborg, men Boråsgänget lyckades inte utnyttja tillfället.

Ofarliga framåt

Matchen kontrollerades i mångt och mycket av Elfsborg, men de var helt ofarliga framåt och när Johan Wiland gjorde en sällsynt tavla så kunde Robin Staaf göra 1–0 till hemmalaget.

– Alltid skönt att göra mål. Det kommer ett inlägg. Jag ska hoppa upp och störa lite så känner jag en kontakt i ryggen och helt plötsligt ligger bollen framför mig, säger målskytten till PPV.

Målet var tungt att bära för Elfsborg och blev väldigt avgörande för matchen.

– Det är en typisk första halvlek Chansfattigt, inga chanser alls egentligen. Vi får ändå jobba i ett underläge som kändes onödigt, säger tränaren Magnus Haglund till PPV.

Dubbelchans för Elfsborg

Det var ställningen i paus efter en första halvlek där Örebro hade 5–1 i avslut på mål. I den andra halvleken blev gästerna betydligt vassare framåt och Fredrik Berglund kvitterade sånär när han bröt igenom, men avslutet gick i stolpen. Returen från Denni Avdic räddade John Alvbåge.

– Vi får ganska bra fart på spelet i andra. Har ett par riktigt bra kvitteringschanser. Klart att vi måste kvittera där för att vi ska kunna vända det här, säger Haglund.

Bassombeng avgjorde

Hemmalaget fortsatte dock att vara vassa framåt och Nordin Gerzic kvitterade i stolpträffar med en kvart kvar att spela. Någon minut senare kom avgörandet. Gerzic hittade fram med en vacker passning till Eric Bassombeng som iskallt lyfte bollen över Wiland till 2–0.

Eftersom Kalmar FF vann sin match borta mot Gais är Elfsborg nu fem poäng efter serieledarna. Dock har laget en match mindre spelad. ÖSK å sin sida lämnar bottenstriden bakom sig och har nu sju poäng ned till kvalstrecket.

ARTIKELN HANDLAR OM