Överraskningar i vintertruppen

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio debutanter med till Costa Rica och USA

DEBUTANTER Debutanter är vi allihopa | Johan Oremo, Andreas Dahl, Oskar Rönningberg, Behrang Safari, Lolo Chanko, Mikael Lustig, Viktor Elm, Fredrik Stoor, Peter Larsson, Mattias Bjärsmyr.
DEBUTANTER Debutanter är vi allihopa | Johan Oremo, Andreas Dahl, Oskar Rönningberg, Behrang Safari, Lolo Chanko, Mikael Lustig, Viktor Elm, Fredrik Stoor, Peter Larsson, Mattias Bjärsmyr.

Tio debutanter.

Fem U21-spelare.

En massa överraskningar.

Frågan är om någon lyckas slå sig in i EM-truppen till sommaren?

– Det blir oerhört tufft. Men det ska vara svårt, säger Roland Andersson.

När Lars Lagerbäck och Roland Andersson presenterade den trupp som ska möta Costa Rica och USA under träningsturnering i början av nästa år innehöll den överraskningar som:

Oskar Rönningberg, back, Helsingborg.

Viktor Elm, mittfältare, Kalmar.

Johan Oremo, anfallare, Gefle.

– Det känns jättebra att åka i väg med det här gänget. Det är många intressanta spelare med och jag tror det kan bli en bra samling. Vi får en chans att lära känna varandra, säger Roland Andersson.

Lite senare under våren kommer EM-truppen att tas ut. Ska man tro Andersson finns det inte många öppna platser att slåss om.

– Det blir svårt, men det ska vara svårt. Man måste göra några riktigt bra matcher i landslaget för att komma med, det räcker inte bara med en eller två.

Hur många platser finns det att slåss om, anser du?

– Svårt att säga. Konkurrensen är oerhört tuff men samtidigt kan det hända vad som helst på vägen dit, säger Andersson.

– Men många av de här killarna är framtidsnamn. Flera har tagit stora kliv i sina klubblag i år och många har varit duktiga internationellt.

Landslaget åker till andra sidan jordklotet och möter Costa Rica den 13 januari och USA den 19 januari.

Matchen mot Costa Rica spelas ironiskt nog på konstgräs.

– Vad ska man göra? Det är som det är och vi ville inte ändra i planeringen. Hellre konstgräs än en dålig plan, säger Roland Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN