Här sitter ”Isak” fast i Svennis frysbox

FOTBOLL

Efter chockbeskedet – Hart hyllas i City

Foto: INGA GLADA MINER Sprickan mellan Svennis och Andreas Isaksson är total.

I veckan tvingades han acceptera det tunga beskedet att han petas av Svennis.

Här sitter Andreas Isaksson fast i frysboxen...

Svenske landslagskeepern Andreas Isaksson har upplevt en jobbig vecka med det blytunga beskedet att egna tränaren Sven-Göran Eriksson bestämt sig för att satsa på engelske U 21-målvakten Joe Hart som förstemålvakt i Manchester City.

Sportbladet avslöjade nyheten i tisdags och två dagar senare kom den officiella bekräftelsen.

– Jag har pratat med Andreas idag och han är självklart inte speciellt glad. Jag var tvungen att göra ett val. På lördag kommer Joe Hart att stå och han kommer att vara nummer ett under överskådlig framtid, sa Svennis i torsdags.

Ett personligt bakslag för ”Isak” som även oroar landslaget med EM i Österrike/Schweiz till sommaren.

Ett klubbyte under transferfönstret som öppnas i januari är av högsta prioritet.

– Jag vet inte om Andreas vill stanna och slåss om platsen, men jag har sagt till honom att det är väldigt mycket upp till honom själv.

– Jag kommer inte att bli överraskad och förstår om han vill lämna. Det var viktigt för spelarna att fatta det här beslutet innan transferfönstret öppnar i januari, säger Svennis.

I dag – i bortamötet mot Aston Villa - stod Joe Hart och hyllades stort av de engelska kommentatorerna.

Efter att Rolando Bianchi gett City ledningen med 1–0 i den 11:e minuten kvitterade John Carew i tre minuter senare – och senare i halvleken var Aston Villa (med Olof Mellberg med från start) ytterst nära att helt vända matchen.

I den 31:a minuten klippte John Carew till från distans men Hart lyckades få ut högerhanden och styra ut bollen via stolpen.

– What a fantastic save! Absolutely brilliant, hyllades Hart.

Mot slutet av andra halvlek var Villas tryck stort men efter full tid vandrade Hart och Svennis av banan efter 1–1, säsongens fjärde kryss.

Efter 18 matcher har höstens sensationslag 34 poäng, bara med jättarna Arsenal (43) , Manchester United (39 poäng med en match mindre spelad) och Chelsea (34 poäng, också med en match mindre spelad ) före sig i ligatoppen.

ARTIKELN HANDLAR OM