Mellberg petad när Juventus storvann

FOTBOLL

Storlagen kvalade

Foto: Olof Mellberg – snart gör han sin riktiga debut i den svartvita tröjan.

Efter träningsmatchandet var det dags för Olof Mellberg att göra riktig debut i Juventus. Men så blev det inte. Den svenske mittbacken satt på bänken när det italienska storlaget krossade slovakiska FC Artmedia Petržalk i Champions League-kvalet med 4–0.

De italienska tidningarna har spekulerat i att Olof Mellberg skulle få svårt att ta en plats i startelvan i Juventus. Ändå trodde de på honom i kvällens match, men så blev det inte. När tävlingssäsongen äntligen kom i gång fick Mellberg finna sig i en bänkplats. Tillsammans med Albin Ekdal satt han på bänken och se Juve vinna mot slovakiska FC Artmedia Petržalka. En på papperet lätt överkomlig motståndare

– Vi har respekt för det här laget. De har redan gjort tio mål i kvalet och de gjorde bra ifrån sig i tävlingen (Champions League) för två år sedan när de krossade Celtic med 5–0 och vann borta mot Porto med 3–2. Dessutom vinner du inte ligatitlar och cuper av en slump. Jag såg ett par matcher som slovakerna spelade och jag tycker att de har fyra, fem väldigt intressanta spelare, sa Juventus tränare Claudio Ranieri till Juventus hemsida inför matchen.

Stor längtan

Det var mest blygsamhet och vänliga ord. Juventus krossade som väntat det slovakiska motståndet. Siffrorna skrevs till 4–0 och på bänken Juventus har inte varit med i Champions League sedan säsongen 2005-2006 av kända skäl. Nu är klubben tillbaka i finrummet och tävlingen de inte vunnit sedan 1996. Längtan är stor.

– Vi är redo. Pojkarna är laddade, men på rätt sätt. För många av dem är den här matchen kronan på verket efter att ha offrat två år och ingen vill slösa bort den här chansen att spela i Champions League, konstaterar Ranieri.

Ingen Ekdal

En höjdarmatch för Juventus alltså, men ingen höjdare för Olof Mellberg som från bänken fick se sina konkurrenter om mittbacksplatsen, Nicola Legrottaglie och Giorgio Chiellini, göra mål. De andra fullträffarna stod Mauro Camoranesi och Alessandro Del Piero för.

Även Albin Ekdal satt på bänken för Juventus och inte heller han fick hoppa in.

ARTIKELN HANDLAR OM