Brevet från Johan Mjällby och Magnus Hedman

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-12

Johan Mjällby och Magnus Hedman.

Till alla som bryr sig om AIK Fotboll:

Allsvenskan 2008 är färdigspelad och AIK slutade femma. Givetvis hade vi och många supportrar hoppats på en bättre placering.

Men en femteplats är ingen katastrof.

Det är inte ovanligt att förändringar sker i en fotbollsförening efter en turbulent säsong. AIK:s styrelse valde att satsa på en ny tränare i Mikael Stahre. Styrelsen agerade snabbt och spelarna får i god tid inför nästa säsong rätta sig efter en ny tränare och hans idéer hur AIK ska bli bättre.

Alla har sin fulla rätt att ha åsikter om tränare, klubbledning och spelare. De åsikterna kan man uttrycka på matcherna eller vid årsmötet om man vill ha större förändringar.

Men att hota personer som jobbar i AIK eller i andra klubbar för att man inte delar deras åsikter är helt oacceptabelt. Vi upprepar: helt oacceptabelt.

Människor som jobbar i AIK och deras familjer ska inte behöva känna sig oroliga och må dåligt på grund av vad så kallade supportrar för fram till dem.

Vi har stora hjärtan för AIK.

I våra ögon är de personer som hotar inga AIK-supportrar. De vill inte klubbens bästa. En AIK-supporter hotar inte – han eller hon stöttar sitt lag i med- som motgång.

Vi vet att 99 procent av de som håller på AIK tycker som vi.

Förhoppningsvis kan vi få några av de andra att tänka om och tillsammans med oss övriga stötta och ibland kritisera AIK – men göra det på rätt sätt.

Med vänliga hälsningar

Magnus Hedman

Spelare 1987–1997

Johan Mjällby

Spelare 1984–1998, 2006

Följ ämnen
AIK Fotboll

Följ ämnen i artikeln