Ingen Prahl på bänken – då föll TFF

avTobias Österberg

FOTBOLL

Västerås SK skrällde mot ett reservbetonat TFF

Tränaren Tom Prahl stannade hemma.

Och gav flera ordinarie spelare ledigt.

Därför var Trelleborg helt borta i svenska cupen.

Västerås SK vann med 2–0.

Det reservbetonade Trelleborg, med bara fem spelare med rutin från fotbollsallsvenskan, räckte inte till mot division 1-klubben.

Efter 0–0 i halvtid kunde VSK dra ifrån i andra och ta sig vidare i cupen, som knappast var högprioriterad från Trelleborgs sida.

– Det är oundvikligt med en obalans i truppen med de som spelat fyra matcher på tio dagar och som går på benknotorna, samtidigt som det finns spelare som trampar i korridoren och som nu får chansen, förklarade tränaren Alf Westerberg laguttagningen för Trelleborgs Allehanda.

Lika illa gick det för allsvenska kollegan Gefle. På bortaplan förlorade man mot Carlstad med 2–3. Carlstad gick upp i en 3–0-ledning, mål av Tomasz Stolpa och Johan Oremo, räckte inte för Gefle som har det jobbigt just nu.

Malmö FF var illa ute borta mot Kristianstad, 1–2-underläget blev dock till slut till seger, 3–2 men först efter förlängning.

Guillermo Molins gjorde målet, hans andra i matchen.

Desto bättre gick det för Trelleborgs och Gefles allsvenska kollegor. Elfsborg (2–1 borta mot Ängelholm), Halmstad (samma siffror mot IFK Luleå) och IFK Norrköping (4–2 mot Ramlösa Södra) gick vidare till tredje omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM