Här blir ”Isak” #1

Publicerad:
Uppdaterad:

Lagerbäck tröstade Rami – och hyllade Isaksson: ”Inga darrningar där inte”

Rami sjabbel Här bjuder Rami Shaaban Brasiliens Pato på segermålet. Misstaget kan också ha kostat Shaaban chansen att bli förstemålvakt i EM.
Rami sjabbel Här bjuder Rami Shaaban Brasiliens Pato på segermålet. Misstaget kan också ha kostat Shaaban chansen att bli förstemålvakt i EM.

LONDON. Brasiliens senaste stjärnskott Alexandre Pato led med Rami Shaaban efter matchen:

– Det var ett stort misstag, säger Pato om snedträffen som gör Andreas Isaksson till förstemålvakt i EM.

Sportbladet träffar Brasiliens och Milans nya anfallsess i den mixade zonen efter 1–0-seger mot Sverige. Det var Pato som utnyttjade Rami Shaabans misstag och gjorde matchens enda mål.

– Alla spelare kan göra stora misstag. Jag hade tur som kunde ta till vara på chansen som den svenska målvakten gav mig, säger Pato.

Patos tjusiga lobb i tomt mål avgjorde inte bara träningslandskampen, den dödade också den målvaktsdebatt som pågått ända sen Sven-Göran Eriksson i december bestämde sig för att satsa på Joe Hart framför Andreas Isaksson i Manchester Citys mål.

– Det ökade inte mina chanser att stå i EM, det kan jag inte påstå, säger Rami Shaaban.

”Det var olyckligt”

Rami skulle rensa undan en förlupen boll strax utanför eget straffområde men i stället för att skicka upp bollen på läktaren sköt han den rakt på Pato.

– Jag har tjongat iväg ganska många sådana bollar. Det var olyckligt att den gick rakt på honom. Jag fick en riktig felträff. Jag har inga ursäkter men min avsikt var inte att träffa honom, säger Rami.

Rami låter dock inte alltför nedslagen.

– Det är skittråkigt, men det är en dag i morgon också. Jag har inte fått starta en enda match när ”Isak” varit med. Det visar väl att jag inte är förstemålvakt. Det var ändå skönt att få 45 minuter, vi har ju match med Hammarby på måndag, det är det viktiga.

”Rejäl tavla”

På Svenska Fotbollförbundets hemsida beskrevs ingripandet som en ”rejäl tavla” medan förbundskapten Lars Lagerbäck var lite mildare i sin kritik.

– Man får trösta sig med att det hände i en träningslandskamp. Rami har ju situationen under kontroll. Tyvärr får han inte bort den som han vill, säger Lagerbäck.

Samtidigt gjorde Andreas Isaksson en bra halvlek toppat med en frilägesräddning (Baptista).

– Baptista blev fri, jag kom ut och försökte göra mig stor, säger ”Isak” som känner förtroendet från förbundskaptenerna.

– Det är klart, jag har spelat här några år, det känns bra.

I dag fick jag förtroende först, jag gjorde bara mitt jobb och hoppas att jag får spela.

Lars Lagerbäck var nöjd med ”Isaks” insats.

Han verkar inte ta någon skada av bänken i Manchester City.

– Det visste vi också efter samtalen vi haft med Sven-Göran och de andra. Han såg bra ut. Det var ingen darrning där inte.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN