Allsvenskan i fotboll

”Vill be om ursäkt”

Av: 

Martin Ohlsson

FOTBOLL

Efter förnedringen bad tränaren om förlåtelse

SUNDSVALL. Förnedrade på hemmaplan och en skadelista som fortsätter att växa. Nu närmar sig superettan med stormsteg för GIF Sundsvall.

– Jag vill be om ursäkt till publiken, sponsorerna och alla som håller på Sundsvall, säger lagets tränare Per-Joar Hansen efter fiaskot mot IFK Göteborg.

28 juli är datumet för GIF Sundsvalls senaste seger i allsvenskan.

Efter det vände den sedan EM-uppehållet stadigt stigande formkurvan istället nedåt för att i de två senaste matcherna nå en absolut bottennivå. Förklaringen kan ligga i de ständiga ommöbleringar laget tvingats till. Sedan vinsten borta mot Gais har laget inte bara tappat Mikael Lustig till Norge utan även, från och till, tvingats avvara nyckelspelare som Tobias Eriksson, Sverrir Gardarsson och Erkan Saglik på grund av skador. I gårdagens match drabbades man av två nya bakslag på den fronten i form av Billy Berntsson och den isländske stjärnan Ari Freyr Skulason.

–Det är inget snack om att Micke Lustig saknas och att vi som nykomlingar kanske har en liten tunnare trupp än en del andra lag, säger Per-Joar Hansen som dock inte vill skylla tabelläget på skador.

– Nej, nu får ju andra spelare chansen att visa att de duger istället. Det är vad de har betalt för att göra.

Varför går det så trögt då?

Vi gör inte mål på våra chanser och släpper in för billiga mål. Det är därför vi ligger där vi ligger, helt välförtjänt.

Trots nedflyttningsplats och usel form har dock Giffarna långt ifrån gett upp hoppet om ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Jag tycker fortfarande att vi borde ligga högre upp. När det fungerar för oss spelar vi riktigt bra fotboll. Tyvärr har vi inte visat det i de senaste matcherna, säger lagets kapten Stefan Ålander.

Hur ska ni vända trenden?

– Vi måste vara mer kompakta i vårt försvarsspel och försöka få tillbaka vårt passningsspel. Få fart på bollen så det andra laget får jaga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

GIF Sundsvall