Djurgården sparkar Siggi Jónsson

FOTBOLL

Motiveringen: för få gjorda mål

Foto: Felipe Morales
Paul Lindholm och Siggi Jònsson.

Djurgården sparkar Siggi Jónsson och Paul Lindholm med omedelbar verkan.

Motiveringen: för få gjorda mål.

Sportbladet.se:s uppgifter bekräftas av VD:n Alf Johansson.

– Vi har missat i för hög grad sett till de målsättningar som sattes upp. Det gäller både allsvenskan och svenska cupen. Vi har också i Djurgården en ambition om att spela en positiv och anfallsinriktad fotboll. Då ska man göra ett visst antal mål och där var vi i år delad trea från botten, säger Alf Johansson.

”Helhetsbeslut”

Beslutet är sedan eftermiddagen förankrat i styrelsen och alla berörda parter informerade.

– Styrelsen har tagit ett helhetsbeslut på min rekommendation, säger Alf Johansson.

Vem eller vilka som tar över är inte klart.

– Rekryteringsarbetet har precis inletts. Lika noggrant som bakgrunden till dagens beslut utvärderades, lika noggranna ska vi vara när vi tillsätter nytt tränarteam, säger Alf Johansson som menar att en lösning ligger ett par veckor bort i tiden.

Många fans vill se Magnus Pehrsson?

– Det är en duktig och kompetent tränare och en trevlig kille. Han kommer säkert att träna Djurgården någon gång men när är omöjligt att säga i dagsläget. Han står väl dessutom under kontrakt med GAIS.

Det gjorde Roland Nilsson också?

– (skratt) Ja, han gjorde ju det. Allt kan ju köpas för pengar…Ärligt talat har vi inte kommit så långt ännu, säger Alf Johansson.

Siggi Jónsson och Paul Lindholm hade båda ett år kvar på kontraktet.

Det nya tränarteamet kommer att bestå av en huvudcoach och en individuell utvecklingstränare. Förutom Magnus Pehrsson som huvudcoach förs enligt sportbladet.se:s uppgifter diskussioner internt om Zoran Lukic på den andra posten.

ARTIKELN HANDLAR OM