Stjärnorna följer Rafa

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag kan inte prata om det här”

Foto: Montage

Rafael Benitez vill förlänga sitt kontrakt med Liverpool, men maktstriden gör att det drar ut på tiden. Försvinner spanjoren kan flera tunga namn också lämna klubben. Bland dessa Fernando Torres.

– Ett halvdussin spelare ser sin framtid sammanlänkad med Rafas, säger en källa.

Segern mot Chelsea i helgen har höjt Rafael Benitez status ytterligare och spanjoren gör nu klart att han vill stanna i Liverpool för lång tid framöver. Spelarna vill också behålla Benitez och hela sex spelare sägs vara beredda att lämna klubben om inte Benitez blir kvar. Fernando Torres, Pepe Reina, Dirk Kuyt, Javier Mascherano, Martin Skrtel och nye Albert Riera är spelarna som står bakom Benitez.

– Jag kan inte prata så mycket om mig eller den här situationen. Min prioritet är att prata om laget. Jag tycker att vi har utvecklat truppen varje år som jag har varit här och om vi kan fortsätta göra det så kommer jag vara mycket nöjd, säger Benitez till The Mirror.

Störande för Liverpool

I brittisk media kallas det hela för ett mysterium. Klart är i alla fall att oklarheterna kring Benitez framtid kan bli ett störande moment i Liverpools förhoppning att äntligen vinna ligan. Flera klubbar i Spanien och Italien, där Juventus sägs ligga längst fram, är intresserade av Benitez.

– Det avgörande för Liverpool är att runt ett halvdussin spelare ser sin framtid sammanlänkad med Rafas. Det skulle bli ett uppropr om Benitez var tvungen att lämna, säger en källa till News of the World.

Ägarnas bråk

Främsta anledningen till att det hela drar ut på tiden är med största sannolikhet att ägarna George Gillette och Tom Hicks inte pratar med varandra. De vill köpa ut varandra och innan så sker kan det bli svårt att hitta någon lösning för Benitez.

– Om jag skulle köpa ut George så är det första jag skulle göra att erbjuda Rafa en ettårsförlängning för att se till att han är här när vi får vår nya stadion, har Hicks sagt tidigare.

Benitez nuvarande kontrakt sägs sträcka sig till 2010 och där finns en option på en ettårsförlängning

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN