Officiellt: Pardew tar över West Bromwich

Foto: TT

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

I början av förra veckan fick Tony Pulis sparken. Nu har West Bromwich bekräftat hans ersättare.

Alan Pardew, 56, tar över klubben.

– Jag är spänd över möjligheten, säger Pardew.

West Bromwich Albion inledde säsong med två raka segrar, men har sedan dess famlat i mörker. Tio raka matcher utan seger, varav sex förluster, gjorde att Tony Pulis fick sparken. Därefter tog hans assisterande Gary Megson över som interimtränare i väntan på en permanent ersättare.

Den ersättaren har klubben nu utsett. Det blir som ryktena sade Alan Pardew som tar över laget.

– Jag är spänd över möjligheten som Albion har gett mig och jag ser fram emot att börja jobba med vad som anses vara en talangfull grupp av spelare, säger Pardew till klubbens hemsida.

Kinesiska ägarnas första rekrytering

I West Bromwich blir Pardew samtidigt de nya kinesiska ägarnas första rekryterade manager. Ägarna har som plan att utveckla klubben, lyfta dem till en ny nivå. Det är något som Pardew ser fram emot.

– Den omedelbara utmaningen kommer vara att få de resultat som vi behöver för att dra upp oss själva i tabellen. Men jag är medveten om att jag, samtidigt som jag tar över en traditionell engelsk klubb, tar över en klubb besluten att avancera i Premier League. Det är en spännande möjlighet att vara en del av den ambitionen.

”Ser fram emot en spännande ny era”

Pardew kommer senast från managerrollen i Crystal Palace varifrån han fick sparken för ett knappt år sedan. Innan dess har han bland annat lett Newcastle United, West Ham och Charlton Athletic i Premier League.

– Alan för med sig erfarenhet av över 300 Premier League-matcher och är den typ av dynamisk ledare som vår klubb kan dra nytta av, menar ordförande John Williams.

– Vi var imponerade över vad han hade att säga och vad han kan erbjuda och vi ser fram emot en spännande ny era under hans ledning.

I och med Pardews intåg lämnar Gary Megson klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM