Ronaldos uppmaning till rivalen: ”Kom till Italien”

avDaniel Sörensen

Publicerad:

De spelade nio säsonger ihop i La Liga – den ena i Real Madrid, den andra i Barcelona.

Nu uppmanar Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo sin nemesis Lionel Messi att följa efter honom till Serie A.

– Jag skulle vilja att han kom till Italien, säger portugisen.

Fem gånger har Cristiano Ronaldo, 33, belönats med priset Ballon d’Or och därmed hyllats som världens bästa fotbollsspelare. Oftast har hans tuffaste konkurrent hetat Lionel Messi, 31.

Även argentinaren – som under nio år höll till i samma liga som Ronaldo – har vunnit priset fem gånger.

I somras valde däremot Ronaldo att flytta till Serie A och Juventus, och nu uppmanar han sin bittra rival att våga lämna Barcelona och följa i hans fotspår.

– Jag hoppas att han antar utmaningen, precis som jag. Men om han är nöjd där så respekterar jag det, säger han enligt Gazzetta dello Sport.

Foto: TT

”Jag är fortfarande en otrolig spelare”

Ronaldo flyttade till Real Madrid 2009, efter flera säsonger i Sporting Lissabon och Manchester United. Han gör en poäng av att han har testat på att spela i flera olika, internationella ligor samtidigt som Messi tillhört Barcelonas seniortrupp sedan 2004.

– Jag har spelat i England, Spanien, Italien, Portugal och för mitt landslag medan han fortfarande är i Spanien. Kanske behöver han mig mer än jag behöver honom. För mig är livet en utmaning, jag gillar det och jag älskar att göra människor glada, säger han.

– Han är en fantastisk spelare och en härlig kille, men jag saknar ingenting här. Det här är mitt nya liv och jag är glad. Jag lämnade min komfortzon och tog mig an utmaningen här i Turin. Allt har gått bra och jag har bevisat att jag fortfarande är en otrolig spelare.

Det återstår att se om Messi lockas av Ronaldos ord eller om han blir Barcelona trogen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM