”City har en bit kvar till de största”

Rooney om succélaget: ”Inte där än”

avSimon Sjöstrand

Manchester City fortsätter att storma fram i Premier League.

Om de har det bästa laget i ligan genom tiderna?

– De är inte där än, säger PL-legendaren Wayne Rooney i radioprogrammet Talksport enligt The Sun.

Foto: TT

Manchester City körde över Tottenham i lördagens tungviktsmöte och har nu 14 poäng ner till Manchester United på andraplatsen.

Med 17 segrar på 18 matcher och överlägsna 56 ligamål är det många som undrar vad som ska kunna stoppa bulldozern från Manchester.

– Det är det bästa laget i England, sa Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino.

”Måste göra mycket mer”

”Vi har aldrig sett ett mer överlägset lag sedan Premier League introducerades”, skrev Sportbladets Kalle Karlsson.

Så: Är dagens City det bästa laget i Premier League genom tiderna?

Inte om man frågar Wayne Rooney, 32.

– Jag är inte säker på att de är där än. Det har funnits så många stora lag i Premier League-historien. Dagens City måste vinna titlar och göra det under en längre tid för att klassas där uppe, säger PL-legendaren i radioprogrammet Talksport enligt The Sun.

Han har själv vunnit ligan fem gånger med Manchester United och var en del av det United som gick hela vägen i Champions League 2008.

”Är det bästa laget”

Anfallsstjärnan, numera i Everton, mötte också det ”oslagbara” Arsenal säsongen 2003–2004, då ”The Gunners” gick obesegrade genom en hel säsong.

– De (City) måste fortsätta och uträtta mycket mer. Uniteds lag från 2008 är det bästa enligt mig, säger Rooney.

I radioprogrammet får han också frågor om bråket mellan United och City på Old Trafford, där spelare och ledare från båda sidor uppgavs ha hamnat i blodigt slagsmål efter att Cityspelarna, enligt José Mourinho och United, firat segern för vilt i omklädningsrummet.

– City har rätt att fira om de vinner ett derby på Old Trafford. När vi vann på Trafford eller borta mot City så firade vi, men på ett respektfullt sätt. Att spela musik är tillräckligt nog. Det har skett små incidenter med knuffar och så där, och en gång fick ju Sir Alex Ferguson en pizza kastad på sig, men det är allt, säger Rooney.

ARTIKELN HANDLAR OM