Dömer ut Lindelöfs flytt: ”Måste lämna”

Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf är fast på bänken i Manchester United.

Nu dömer Viasat-experten Martin Åslund ut svenskens övergång.

– Han kan ju inte bli kvar efter sommaren – han kommer aldrig slå sig in i United, säger Åslund.

I somras lämnade Victor Nilsson Lindelöf, 23, Benfica för Manchester United för en summa som kan växa upp till 450 miljoner kronor – vilket skulle göra svensken till klubbens dyraste försvarsvärvning någonsin.

Men det inledande halvåret har inte varit någon succé.

Stora delar av säsongen har Lindelöf varit kritiserad och petad. Och 23-åringen har inte gjort en ligamatch för Manchester United sedan början av januari.

När United mötte Tottenham i onsdags var svensken helt utanför truppen och när United i eftermiddag möter Huddersfield får Lindelöf endast en plats på bänken trots att Phil Jones petas helt.

”Måste lämna i sommar”

Och nu dömer Viasat-experten Martin Åslund ut Lindelöfs övergång till Premier League.

– Jag tycker inte att han är tillräckligt färdig för att spela i Manchester United. Och han har inte utvecklats tillräckligt för att ta en plats. Det är klart att ingen kan säga nej till Manchester United, men med facit i hand var det inte det bästa för hans spelarkarriär, säger Åslund i Viasats studio.

Viasat-experten vill se svensken lämna den engelska storklubben redan i sommar.

– Jag hoppas att han byter lag och liga i sommar. Jag tycker att det var fel lag och fel liga för honom redan från början. Och han kan ju inte bli kvar efter sommaren – han kommer aldrig slå sig in i United. Jag hoppas att hans rådgivare råder honom att flytta i sommar.

Bojan: ”Ha is i magen”

Det hettade till i diskussionen mellan Åslund och kollegan Bojan Djordjic där den sistnämnde tycker att flytten var rätt och att Lindelöf bör stanna kvar i United.

– Jag hoppas verkligen att han har is i magen och stannar kvar. Men det som oroar mig är att det är ett VM-år. Om vi ska få ut maximalt av Victor bredvid (Andreas) Granqvist i VM måste han ha kontinuerlig speltid i Premier League. Ja, han får spela i FA-cupen, men det är kontinuitet i Premier League han behöver för att få upp självförtroende och ta sig an VM i Ryssland i sommar, säger Djordjic.

ARTIKELN HANDLAR OM