”Vi kanske har för bra självförtroende, men...”

FOTBOLL

AFC avfärdades med 3-0.

Nu väntar Europa League – och ytterligare skrällar?

– Vi kanske har för bra självförtroende, men... vi tror att vi kommer gå vidare från gruppen, säger Östersunds Brwa Nouri och skrattar.

Östersund har på kort tid seglat upp som en av Sveriges absolut mest populära föreningar. Publiken tjusas av fotbollen, filosofin, de många sociala projekten och – framför allt – de episka framgångarna i Europaspelet. Sportbladets statistik visar att Östersund gång på gång ett av de lagen som läsarna är mest intresserade av.

Inte glamoröst, men tufft

Efter krossen av AFC Eskilstuna (3–0) fortsätter nu jämtarnas äventyr ute på kontinenten. På torsdag inleder ÖFK Europa League-gruppspelet med en bortamatch mot oglamorösa men tuffa FK Zorja Luhansk från Ukraina.

– De är kanske inte lika spännande namnmässigt som Paok och Galatasaray (som ÖFK slog ut i kvalet) eller Athletic Bilbao och Hertha Berlin (som de också möter i gruppspelet), men deras kapacitet är hög, säger lagkaptenen Brwa Nouri och drar ett exempel:

– De mötte Manchester United förra året och torskade bara med 1-0. Det säger ganska mycket. De är vana vid den här nivån, det är inte vi. Så vi kommer inte gå i fällan och underskatta någon, som de andra lagen gjort mot oss, utan vara sjukt taggade.

”Det största som någonsin hänt”

Vad betyder det för er att gå in i gruppspelet?

– Det är det största någonsin som hänt mig. Jag tror att för var och en av oss, och hela klubben, så kommer vi älska det här.

”Vi kommer ta oss vidare”

Laget har inte pratat om några målsättningar, men Nouri är inte typen som är feg. Han tror att Östersund har mycket goda chanser i gruppspelet.

– Vi kanske har för bra självförtroende, men... vi tror att vi kommer gå vidare från gruppen. Samtidigt vet vi att vi är lägst rankade i gruppen och att allt talar emot oss. Men så har det varit hela kvalet. Vi tror på oss själva och vet att vi kan göra bra resultat. Men vet du vad vi verkligen ska göra?

Vad?

– Vi ska njuta av det här.

Foto: Robert Henriksson/TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM