Bilden – en kopia av jättesnackisen

FOTBOLL

För tre och ett halvt år sedan skapade Mathieu Valbuena rubriker världen över.

Nu har han en utmanare.

Arsenals Theo Walcott och Hulls Harry Maguire skapade en oavsiktlig kopia av den numer klassiska bilden.

Arsenal slog Hull med 2–0 efter två mål av Alexis Sanchez och eftersnacket handlade om 1–0-målet som till och med domaren Mark Clattenburg i efterhand erkände borde ha dömts bort för hands.

Repriserar klassikern

Men det är inte bilden på Alexis Sanchez regelvidriga mål som sprids på sociala medier på lördagskvällen – utan bilden på en 176 centimeter lång Theo Walcott, jagad av en 188 centimeter lång Harry Maguire.

Perspektivet på bilden, kombinerat med Walcotts bakåtlutning, gör att Maguire ser ut att vara nästan dubbel så stor som Arsenal-stjärnan.

En bild som tydligt påminner om den som togs på franske landslagsstjärnan Mathieu Valbuena och Manchester Citys försvarsgeneral Vincent Kompany under en landskamp sommaren 2013 och som numer får betraktas som en klassiker.

”Lika stor som hela hans kropp”

Walcott och Maguire hade även en dust i inledningen av den andra halvleken som slutade med att Hulls mittback tryckte sin panna mot Arsenals speedige 27-åring.

Även den situationen blev en snackis på sociala medier.

”Theo Walcott ger sig på Harry Maguire. Maguires huvud är större än hela Walcotts kropp”, skriver exempelvis Paddy Power på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM