Bekräftat: Lampard avslutar karriären

Lägger skorna på hyllan för att bli tränare

FOTBOLL

En av Englands största fotbollsspelare i modern tid avslutar karriären.

Trots flera lockande bud meddelar Frank Lampard att hans tid på fotbollsplanen är över.

”Det är dags att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv”, skriver Lampard på Facebook.

Frank Lampard debuterade för West Ham United 1995 men kommer förmodligen bli mest ihågkommen för sin tid i Chelsea 2001–2014. Mittfältaren blev en viktig del i Roman Abramovitjs revolution av klubben som med hjälp av de ryska pengarna kom att vinna tre Premier League-titlar, fyra FA-cuptriumfer och en Champions League-pokal med Lampard i laget.

”Fått flera lockande bud”

Efter att ha lämnat Chelsea spelade engelsmannen förra säsongen för New York City FC men nu meddelar ikonen att det inte blir något mer spel varken i New York eller någon annanstans.

”Efter 21 otroliga år har jag bestämt mig för att tiden är den rätta att avsluta min karriär som professionell fotbollsspelare. Jag har fått flera lockande bud med erbjudanden om att fortsätta spela både hemma och utomlands men 38 år gammal känner jag att det är dags att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Jag är otroligt stolt över titlarna jag vunnit, att jag representerat mitt land över 100 gånger och gjort fler än 300 mål i min karriär”, skriver Lampard på Facebook.

Ska bli tränare

Totalt blev det 106 landskamper och 29 mål i den engelska landslagströjan för Frank Lampard. Nu siktar 38-åringen på att bli fotbollstränare.

”Jag är tacksam för att fotbollsförbundet gett mig möjligheten att utbilda mig till tränare och ser fram emot att utforska de möjligheter utanför planen som det här beslutet öppnar för”, skriver Lampard.

ARTIKELN HANDLAR OM