AVSLÖJAR: Jättebud på Almqvist – nära att säljas

Pontus Almqvist
Pontus Almqvist

Pontus Almqvist är nära att lämna IFK Norrköping.

IFK Norrköping har fått ett jättebud från ryska Rostov på talangen.

Enligt Sportbladets uppgifter ligger det på 37 miljoner kronor.

Sportbladet erfar att 21-åringen redan genomfört en läkarundersökning med den ryska klubben FK Rostov. IFK Norrköping har fått flera olika bud under sommaren, men hårdnackat tackat nej till allt. I dagarna dök det dock upp ett jättebud på 37 miljoner kronor från Rostov plus utbildningsbidrag och nu är spelaren mycket nära att lämna Peking. Inte nog med det, Sportbladet erfar även att Norrköping fått in en vidareförsäljningsklausul på 25 procent i kontraktet.

Fem mål i allsvenskan

21-åringen, som är med i U21-landslaget, har fått sitt genombrott i IFK Norrköping den här säsongen med fem mål på fem startmatcher. Den vindsnabbe talangen kan spela såväl ytter som forward. I början av september gjorde han två mål mot Italien i en match med U21-landslaget.

Norrköpings ordförande Peter Hunt bekräftade senare under torsdagen för Norrköpings tidningar att övergången med stor sannolikhet blir av.

– Det är formaliteter kvar innan affären är klar. En mycket bra affär för IFK. En av de största vi varit inblandade i, säger Hunt.

– Jag, Jens (Gustafsson, manager) och delar av övriga styrelsen har jobbat med Rostov i ett par dagar. Man vet inte vad som händer, det kan spricka, men allt pekar på att det blir av, fortsätter Hunt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.