Messis krav för att stanna: Värva Haaland – skippa Wijnaldum

Lionel Messi.
Lionel Messi.

Med ny president lever fortfarande hoppet om att Lionel Messi ska bli kvar i Barcelona.

Men det kommer isåfall med motkrav, enligt spanska Eurosport.

Messi vill slippa ”medelmåttiga” värvningar – så som Liverpools Georginio Wijnaldum.

De flesta kan historien vid det här laget. Lionel Messi lämnade i somras in en transferbegäran via ett så kallat bureaufax efter 20 år i klubben.

Till sist blev han ändå kvar i Barcelona, som på senare tid anklagats för att ha bedrivit kampanjer mot sina stjärnor och dessutom brottas med ett skuldberg på motsvarande 12 miljarder svenska kronor.

Till sommaren löper hans kontrakt ut. Men med den nyvalda klubbpresidenten Joan Laporta kommer också nya förhoppningar om att den sexfaldiga Ballon d’Or-vinnaren ska bli kvar.

– Du vet vilken tillgivenhet jag har till dig och att jag kommer göra allt som krävs för att få dig att stanna här. Du vet att du inte kan lämna Leo, sa Laporta i ett direkt uttalande till Messi när han svors in i mars.

Enligt Eurosport har Messi lämnat in en lista på krav till Laporta för att så ska bli fallet.

Nygamle klubbpresidenten Joan Laporta.
Nygamle klubbpresidenten Joan Laporta.

Vill ha direktlinor till maktens korridorer

Listan är fem punkter lång, och den mest intressanta rör Barcelonas framtida truppbygge.

Enligt Eurosport ska Messi vara less på medelmåttiga spelare runt omkring sig. Bland klubbens mindre lyckade värvningar på senare år nämns spelare som Philippe Coutinho, Kevin-Prince Boateng, Martin Braithwaite, Arthur Melo och Malcom.

Därför ska han också ställa sig tveksam till en värvning av Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum, som ryktast till klubben under en längre tid.

Liverpools Georginio Wijnaldum har ryktats till Barça.
Liverpools Georginio Wijnaldum har ryktats till Barça.

Messi ska vara exalterad över utvecklingen hos klubbens talanger. Bland dessa nämns Ansu Fati, Pedri och Ilaix Moriba.

Den sistnämnda ska vara den som istället ska ta den roll Wijnaldum är tänkt att fylla, vilket stämmer överens med uppgifter från Sky Sports.

Närmar sig Haaland

Enligt Eurosport vill Messi se stora värvningar ändå, och bland dessa nämns det norska superlöftet Erling Haaland. Haaland, vars pappa och agent sågs i Barcelona under torsdagen.

Utöver detta vill Messi att Barcelona ska kunna utmana de stora Europeiska drakarna på allvar igen, att klubben ska satsa på tidigare nämnda talanger, samt att han vill ha insyn och påverkningskraft gällande både Laportas och tränare Ronald Koemans planer för klubben.

Det återstår att se om Barcelona går med på dessa krav – och om kelgrisen Messi blir klubben trogen.

Erling Haaland ska enligt uppgifterna falla Messi bättre i smaken...
Erling Haaland ska enligt uppgifterna falla Messi bättre i smaken...
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.