Astrit Ajdarević

”Har hört en hel del sjuka rykten”

Bröt med Djurgården – talar ut om kaoset

Av: 

Andreas Käck

Astrit Ajdarevic.
Astrit Ajdarevic.

FOTBOLL

Han bröt kontraktet med Djurgården och tog timeout från fotbollen.

Nu öppnar Astrit Ajdarevic, 30, upp om turbulensen.

– Jag mådde inte bra, säger han i Nyheter 24:s podcast ”Studio Allsvenskan”.

Ajdarevic har ännu inte berättat den exakta orsaken till varför han i höstas bröt sitt kontrakt med Djurgården och satte karriären på paus. Det tänker han inte göra nu heller – trots att folk är nyfikna.

– Jag förstår att folk vill veta, men jag har inget ansvar eller skyldighet att berätta. Om jag vill berätta så gör jag det, säger han i podden.

Sågar näthatskulturen

30-åringen passar dock på att dementera vissa rykten.

– Det har varit så sjuka rykten. Ett rykte var att jag slutade för att jag hade alkoholproblem och missbruksproblem. Folk slänger ur sig vad som helst och sen tror de att vi (spelare) ska vara som en öppen bok. Det funkar inte så. Folk skriver vad som helst på Twitter. Jag har inget emot det sköna tugget, men när det går över gränsen och blir ”hoppas du dör” eller ”hoppas du bryter ditt ben” så … vad är det för fel på er sjuka människor?! Alltså, såna här människor, det måste ske något, man kan inte bara låta det gå ostraffat. Det är det här som är störande, att folk kan öppna konton på Twitter, Instagram eller Facebook och skriva vad som helst. Det är fega människor. Ni borde skämmas, säger Ajdarevic.

”Behövde landa”

Sedan uppbrottet med Djurgården i höstas har den frispråkige mittfältaren hållit sig borta från rampljuset och nobbat alla intervjuförfrågningar. Nu berättar han varför.

– Jag har inte känt för att prata, för jag har gått igenom en jobbig period i mitt liv. Inte fotbollsmässigt utan privat. Och jag har inte känt för att snacka om det. Jag är inte främmande för att göra det, men jag var inte redo. Jag mådde inte bra. Jag behövde landa i allting. Jag är sån, jag delar inte med mig av saker, jag ger inte ut information om mitt privatliv utan jag går in i mig själv, sedan fylls jag och fylls och fylls ... tills jag exploderar, säger Ajdarevic.

Han öppnar nu för en comeback, om ”rätt erbjudande dyker upp”, men poängterar att verkligen allt måste klaffa eftersom han nu har en familj med två barn att förhålla sig till.

Däremot slår han fast att spel i AIK eller Hammarby inte är aktuellt.

Du kan lyssna på hela podcasten här!

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Även i oavgjorda derbyn finns lag som vinner

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Astrit Ajdarević

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Fotboll