Fotboll

Mållöst och händelsefattigt i heta toppmötet

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Det klassiska toppmötet var hetare på förhand än på väldigt länge.

Liverpool och Manchester United motsvarande dock inte direkt de högt ställda förväntningarna – åtminstone sett till underhållningsvärde.

Målnollan på Anfield förblev intakt hela vägen till slutsignalen – precis som Uniteds serieledning i Premier League.

– Många gör goda insatser, men så klart det inte är den fotboll jag hade hoppats på, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Med ett Manchester United i serieledning och ett Liverpool som svajat på sistone i Premier League-spelet så kändes söndagens rivaldrabbning mer öppen, oviss och prestigefylld på förhand än vad den gjort på länge.

Underhållningsvärdet motsvarade dock inte riktigt de högt ställda förväntningarna.

Ett defensivt, kompakt och lågt stående Manchester United var uppenbart bekväma med att låta Liverpool ha det mesta av bollen och initiativet – men desto mindre frikostiga när det kom till att bjuda på målchanser för Mohamed Salah, Sadio Mané och de andra hemmastjärnorna (må så vara att det där Thiagoskottet i minut 78 ändå var ganska vasst).

Åt det andra hållet så saknades både marginaler och udd för att utnyttja de fåtalet målchanser som skapades, även om både Bruno Fernandes och Paul Pogba var nära att bryta dödläget.

”Helt okej nöjda med ett kryss”

Men när domare Paul Tierney, även han ganska sysslolös under 90 plus tillägg, blåste för full tid så var fortfarande resultattavlan orörd och mållös.

– Det är klart det inte är en lågkvalitativ fotbollsmatch. Många gör goda insatser, välkomponerade lag som hänger ihop, men så klart det inte är den fotboll jag hade hoppats på, säger Sportbladets Erik Niva, som ansåg att publiklösheten hade haft påverkan på matchbilden, i Viasats studio efter matchen.

Studiokollega Martin Åslund var främst imponerad över Uniteds defensiva insats och matchplan – och även svenske Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag tycker Victor gör en utmärkt försvarsmatch. Följer alla situationer och eliminerar risker, säger Åslund.

”Kunde se våra intentioner”

Enligt Harry Maguire så var det precis det som Manchester United också gjorde på slutet, när han får frågan om de var nöjdare med poängen än Liverpool.

– Vissa skulle se det på så sätt. Men vi kom hit för att vinna. Man kunde se våra intentioner i andra halvlek. Vi kommer vara lite besvikna sen i omklädningsrummet att vi inte fick tre poäng, säger Unitedlagkaptenen i Viasats sändning.

– Jag tycker inte vi spelade bra nog för att vinna. Vi kan bättre, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer.

Tredje raka PL-nollan framåt

Oavsett innebar poängen att United fortsatt kan titulera sig serieledare.

Och resultatet innebär att Liverpool nu gått tre raka ligamatcher utan mål.

– Mina pojkar gjorde en riktigt bra match. Vi möter ett bra och organiserat lag. Vi satte dem under press, positioneringen var bra, men vi gjorde inte mål. Vi vet att det är det viktigaste i fotboll, vi vill inte sakna det, men vi saknade det, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp i Viasats sändning.

– Vi gjorde många bra saker. Men så klart vi inte är nöjda med 0–0.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: Då är Manchester United livsfarliga

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Premier League

Liverpool FC

Manchester United