Får inte flyga hem – blev utsatt för inbrott

Philine Roepstorff och Nicklas Bendtner.
Philine Roepstorff och Nicklas Bendtner.

Han är fast i Dubai.

Då blev han rånad i sitt hem i Danmark.

Och nu lägger Nicklas Bendtner skulden på tidningen BT.

”Hoppas du är stolt”, skriver dansken.

Danmark har stoppat alla flygresor från Dubai, Förenade arabemiraten, eftersom det misstänks att coronatesterna som genomförs där inte är tillförlitliga. Därför kan inte 85 danska medborgare resa hem – två av dem är tidigare fotbollsanfallaren Nicklas Bendtner och hans sambo Philine Roepstorff.

”Jag reste till Dubai den fjärde januari, då var landet i orange-läge när vi åkte. Men under min arbetsrelaterade resa har världen vänts upp och ner igen och det är i stället rött. Vi gör allt vi kan för att ta oss hem. Jag skulle inte ha åkt om det hade funnits mutationer vid den tidpunkten”, skrev Nicklas Bendtner på Instagram i går, lördag.

Efter det, natten till söndag, blev Bendtner och Roepstorff utsatta för inbrott i hemmet i Hörsholm. Det är i nuläget oklart om det även rör sig om stöld.

Nicklas Bendtner i danska landslagströjan.
Nicklas Bendtner i danska landslagströjan.

”Inte mörkat något”

Bendtner bekräftar att det har varit inbrott, och skyller på tidningen BT. Han menar att paret kände sig tvunget att meddela att de var strandsatta i Dubai på grund av tidningens ”snokande”.

”Vi har inte mörkat någonting. Och det är klart att vi inte skyltar med att vi är långt hemifrån, för det frestar på fel sätt. Hoppas att du är stolt, Cavlingpriset (Danmarks mest prestigefyllda journalistpris) är ditt”, skriver Bendtner på Instagram.

33-årige Bendtner – som tillhörde bland andra Arsenal, Juventus och FC Köpenhamn under karriären – kommer tidigast kunna resa hem till Danmark på torsdag den 28 januari.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN