Kan lämna svenskklubben – och ta över herrlag

Av: Felix Tornberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Chelsea-tränaren Emma Hayes.
Foto: TT
Chelsea-tränaren Emma Hayes.

FOTBOLL

Emma Hayes är tränare för svenskklubben Chelsea.

Enligt Daily Express kan hon nu lämna uppdraget.

Detta för att ta över klassikerklubben AFC Wimbledon – och bli den första kvinna att träna ett engelskt professionellt herrlag.

Emma Hayes har uppnått stora framgångar som tränare för Chelsea. Hon har haft huvudansvaret i klubben sedan 2012, och bland annat vunnit ligatiteln vid tre tillfällen.

Nu kan hon dock röra på sig. Enligt Daily Express är Hayes en av kandidaterna till att ta över AFC Wimbledons herrlag. Om hon lyckas landa uppdraget blir hon då den första kvinna att träna ett engelskt herrlag i proffsdivisionerna.

Skördade framgångar som ”Crazy Gang”

Wimbledon spelar för nuvarande i League One, vilket är den tredje högsta divisionen i England. Laget nådde stora framgångar under 1980- och 90-talet under smeknamnet ”Crazy Gang”. Smeknamnet härstammar från lagets vårdslösa spelstil, och är en referens till en känd brittisk humorgrupp under 1930-talet.

Med spelare som Vinnie Jones i laget vann klubben överraskande FA-cupen 1988.

Tidigare storspelare med bland kandidaterna

Wimbledon återfinns på plats 21 i tabellen, och sparkade i lördags tränaren Glyn Hodges. Utöver Hayes har klubben, enligt Daily Express, en rad andra kända namn på listan över tränarkandidater. Bland annat Joey Barton, Sol Campbell och Ian Holloway.

Ingenting är ännu officiellt, och än så länge är Hayes kvar i Chelsea. Laget leder tabellen i FA Women’s Super League efter att ha gått obesegrat i 33 matcher.

I klubben spelar svenskorna Magdalena Eriksson, Zecira Musovic och Jonna Andersson.

Även världsstjärnor som Pernille Harder och Sam Kerr spelar i laget.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.