Lämnar på grund av covid-19

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: Daniel Ochoa de Olza / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Marcus Danielson och Sam Larsson får ny tränare.

För Rafa Benítez väljer nu att lämna Dalian Pro.

– Stötta familjen är en prioritet, säger han.

Sejouren i kinesiska superligaklubben Dalian Pro varade i ett och ett halvt år för Rafa Bentíez. 60-åringen, som vunnit Champions league med Liverpool, meddelar nu att han och resten av ledarstaben tackar för sig.

– Tyvärr har covid-19 förändrat våra liv och projekt. Pandemin är fortfarande här, en prioritet i beslutet har varit att stötta våra familjer, säger spanjoren Benítez.

Den nyligen avslutade säsongen blev misslyckad för klubben han nu lämnar. Dalian Pro, med svenskarna Marcus Danielson och Sam Larsson i laget, missade slutspel med tio poängs marginal. Och fick i stället spela placeringsmatcher där de slutade nia.

Fast i två månader

Detta efter en säsong med udda uppladdning. För den kinesiska ligan blev uppskjuten, och de svenska nyförvärven samt Benítez fick i våras inte komma in i landet. Och blev därför fast i Hongkong i två månader.

– Det har varit ett speciellt år absolut. En säsong som sett lite annorlunda ut med en bubbla där vi spenderat väldigt många dagar och spelat väldigt mycket matcher. Det var främst friheten man saknade, sade Marcus Danielson vid landslagssamlingen i november.

Danielsons och Larssons kontrakt med Dalian Pro gäller till och med 31 december 2022.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.