Lars Lagerbäck

Island bekräftar – träffades i helgen

”Väldigt angelägna om att få in Lars”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Lars Lagerbäck är aktuell för en comeback på Island.

Nu bekräftar landslaget att de träffades för ett möte i helgen som gick.

– Vi försöker hitta en lösning, säger förbundskapten Arnar Vidarsson.

Lars Lagerbäck blev en kultfigur på Island när han tog laget till EM-kvartsfinal 2016. Och efter att ha fått sparken från jobbet som Norges förbundskapten är han nu aktuell för en återkomst. Islands nye förbundskapten Arnar Vidarsson har sedan tidigare bekräftat att han mer än gärna vill få in 72-åringen i sitt stall.

Nu bekräftar han också att de träffades för ett möte så sent som nu i helgen.

– Det finns ingen överenskommelse, men jag och Eidur (Gudjohnsen, assisterande förbundskapten) träffade Lars i helgen och ska träffa honom igen nu i veckan. Vi försöker hitta en lösning. Vi är väldigt angelägna om att få in Lars, säger Vidarsson till DV.

”Väldigt sugna”

Eidur Gudjohnsen var spelare när Lagerbäck ledde Island 2016.

– Så Eidur känner honom bäst. Han anser att Lars kan bidra med många saker; det handlar inte bara kunskap och erfarenhet utan också om att han känner till omgivningen, alla personer runtom laget samt flera av spelarna. Vi är som sagt väldigt sugna på att få hit honom, fortsätter Vidarsson.

”Ska hitta en tydlig roll”

Lagerbäck har själv bekräftat att han fått ”ett antal” jobberbjudanden att ta ställning till sedan uppbrottet med Norge och att han just nu sållar bland sina alternativ.

– Det är naturligt att man inte vill kliva rakt in i ett projekt om det inte finns någon tilltro till spelideologin och karaktärerna i laget. Men som sagt: Eidur och Lars har en mycket bra relation sedan tidigare, nu handlar det om att lägga upp en plan och hitta en tydlig roll åt Lars, säger Arnar Vidarsson.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Erik Hamrén nobbade krisklubb: ”Ingen hemlighet”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars Lagerbäck

Islands herrlandslag i fotboll

Fotboll