”Det var som att vi hade dödat någon”

Florentino Perez svingade vilt i nytt försvarstal för Super League

Projektet ”Super League” ser ut att rasa samman efter massiva protester.

Men Florentino Pérez köper inte kritiken.

– Vi gör det här för att rädda fotbollen och möts av en ilska som om vi hade dödat någon, säger han i ett försvarstal i natt.

Real Madrids president tillika ”Super Leagues” grundare ställde vid midnatt upp på en lång intervju där han svarade på den massiva kritik han och de tolv utbrytarklubbarna mötts av de senaste dygnen.

– Jag känner mig ledsen och besviken eftersom vi har arbetat med det här projektet i tre års tid. Spanska klubbar är i ekonomisk kris och vi gör det här för att rädda fotbollen. Den ilska vi har mötts av från Uefas och La Ligas presidenter är något jag aldrig tidigare upplevt. Det är förolämpningar och hot … som om vi hade dödat någon, dödat fotbollen, säger Pérez enligt The Athletics Dermot Corrigan.

”Ligan är inte död”

74-åringen beskriver reaktionerna som om han hade ”släppt en atombomb över fotbollen”. Men trots det massiva motståndet tycks han inte ha gett upp hoppet om att den nya superligan – på ett eller annat sätt – ska bli verklighet.

– Alla tolv klubbar har skrivit på bindande avtal. Projektet är inte dött, det är bara pausat, säger Pérez.

”Tappar tittare”

Han återkommer till det han pratat om tidigare – rädslan att ”förlora den yngre generationen”.

– Vi inbillar oss att den yngre generationen följer fotbollen, men det stämmer inte. Fotbollen är spektakulär, det är den mest globala sporten, men om vi inte tar hand om den så kommer vi att tappa tittare. Det finns andra saker där ute, andra plattformar. Om det inte finns tillräckligt tunga matcher att titta på så kommer folk inte vara villiga att betala. Det är de tunga matcherna som lockar. Vi har pratat med många stora tv-bolag och vet vad de vill ha. Saker och ting förändras, men folk vägrar inse det, säger Florentino Pérez.

Florentino Pérez.
Florentino Pérez.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.