Ken Ring anställs av division ett-klubb

Ken Ring
Ken Ring

Hiphop-artisten Ken Ring har aviserat att han vill bli fotbollsagent.

Nu kliver han in i division ett-klubben Linköping City – men som PR- och marknadsansvarig, skriver Corren.

– City förtjänar ett bra ljus på sig. Jag ska gå in med en tändare och tända upp det ljuset, säger Ken Ring.

Det var förra sommaren som Ken Ring första gången avslöjade sina planer att sadla om från artistlivet till en agentverksamhet med utgångspunkt i en akademi i Kenya.

– Inom fem år kommer jag utan tvekan vara Skandinaviens största fotbollsagent, sa han till Fotbollskanalen då.

Nu väntar ett annat typ av fotbollsuppdrag i division ett-klubben Linköping City, skriver Corren. 42-åringen ska på deltid vara klubbens PR- och marknadsansvarige.

”En bro till Kenya”

– Ken och jag har haft kontakt under en längre tid. Vi har fört diskussioner om att inleda ett samarbete och nu står vi här. Från Citys sida känns det klockrent, det ska bli väldigt spännande. Ken är en stor profil som många ungdomar ser upp till, säger klubbens manager Khalid Neshati till tidningen.

Arbetet med kenyanska talanger fortsätter.

– Linköping City kommer på sikt att få en bro till Kenya. Jag jobbar aktivt med att länka ihop City med klubbar i Kenya och jag pratar redan nu med ett par spelare därnere som kan bli intressanta för City i framtiden, säger Ken Ring.

Linköping City
Linköping City
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN