Hollywood-duo vill köpa Wrexham AFC

Ryan Reynolds.
Ryan Reynolds.

David Beckham äger Inter Miami CF och Jennifer Lopez ville köpa New York Mets.

Här är nästa hollywoodpar som vill haka på ägartrenden.

Ryan Reynolds och Rob McElhenney har lagt ett bud på Wrexham AFC.

Meritlistan är lång när det kommer till skådespeleri. Men när det kommer till att äga en fotbollsklubb är meritskåpet tomt och erfarenheten lika med noll. Trots detta vill 97.5% av klubbens medlemmar se Hollywood-duon som ägare av sin klubb, Wrexham AFC.

Ryan Reynolds och Rob McElhenney har lagt ett bud på klassikerklubben från Wales, det bekräftar Wrexham på sin hemsida.

– The Wrexham Supporters Trust Board vill tacka alla medlemmar som tog sig tid att rösta i det extrainsatta mötet igår. Som vi bekräftade i morse, röstade 97.5% av medlemmarna (1,223 medlemmar) för den här lösningen.

Reynolds är på senare tid kanske mest känd för rollen som Deadpool, Marvels superhjälte-film och McElhenney är en av skaparna av tv-serien It’s allways sunny in Philadelphia. McElhenney spelar även rollen som Ronald "Mac" McDonald i serien. Han har dessutom haft en roll i ett avsnitt av Game Of Thrones.

Efter att klubbens medlemmar nu klubbat igenom beslutet ska nästa steg tas i processen.

Rob McElhenney.
Rob McElhenney.

Ska framföra sin vision

– I sinom tid kommer Mr. McElhenney och Mr. Reynolds framföra sin vision för Wrexham AFC och ett förslag för medlemmarna att rösta för, på ett ett andra möte, skriver klubben på hemsidan.

Detta skulle dock inte bli Reynolds första stora affärsinvestering, då han sedan tidigare äger andelar i ett bolag som producerar gin och i ett mobiltelefonbolaget ”Mint Mobile”

Wrexham spelar för närvarande i National League i England (femte divisionen). Det är den lägsta professionella divisionen i hela engelska ligasystemet, så det är en bit upp till Premier League, för de båda investerarna. Klubbens största meriter kom på 70-talet då man gick till kvartsfinal i FA-cupen två gånger, och dessutom gick till kvartsfinal i Cupvinnarcupen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.