Falkenberg bröt dyster hemmasvit i derbyt

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Falkenberg vann derbyt mot Varberg.
Foto: Anders Bjurö/TT
Falkenberg vann derbyt mot Varberg.

Kors i taket:

Falkenberg kan vinna på hemmaplan.

2–0-segern i derbyt mot Varberg gör dessutom att laget lämnar jumboplatsen.

Falkenberg hade inte vunnit en enda av lagets nio hemmamatcher inför mötet med Varberg. Senaste segern över huvud taget i allsvenskan kom den 1 augusti och poängbehovet var med andra ord stort för de gulklädda hallänningarna.

Dessutom fanns revansch att utkräva efter derbyförlusten när lagen möttes i Varberg i somras.

Så passande då att mittbacken Axel Norén, för dagen omplacerad till högerback, mötte en frispark med pannan och skallade in 1–0 i 33:e minuten. I mitten av andra halvleken såg Nsima Peter till att ledningen blev mer bekväm när han sköt 2–0 för Falkenberg.

– Klart man är sjukt glad, det har varit en tung period för oss med många förluster. Vi gör en riktigt bra krigarinsats i dag och riktigt gött med tre poäng, säger Falkenbergs Carl Johansson till Dplay.

Segern gör att Falkenberg kravlar sig förbi Kalmar FF i botten, men laget är alltjämt kvar på nedflyttningsplats med tio matcher kvar att spela.

Nykomlingen Varberg har redan tagit stora kliv mot förnyat kontrakt och ligger kvar på åttonde plats, men derbyförlusten satte punkt för lagets heta period med tre raka segrar.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.