Stina Blackstenius inför viktiga EM-kvalmötet: Tråkigt

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

På tisdag väntar Island i EM-kvalet.

Anfallsstjärnan Stina Blackstenius är fortsatt osäker på om hon kommer till spel i nyckelmatchen.

– Jag är lite försiktig med att ta risker , säger hon.

I torsdags vann Sverige enkelt mot Ungern med hela 8–0. Stora siffror och fin prestation av anfallaren Anna Anvegård, men det lossande först efter en ungersk utvisning.

På läktaren satt den vilande anfallsstjärnan Stina Blackstenius. 24-åringen, som spelar för Kopparbergs Göteborg, tvingades i slutet av augusti att kliva av det allsvenska toppmötet med Rosengård på grund av en känning i en sena högt upp på baksida lår och såg ut att missa båda EM-kvalmatcherna.

Tiden har talat för anfallaren, med VM-meriter, men hon är fortsatt inte säker på om det blir spel på tisdag. Hon deltog fullt på söndagens träning i Reykjavik och beslut fattas närmare match.

– Jag har en dialog med medicinska teamet och jag lite försiktig med att ta risker. Jag måste känna att det är hundra procent och jag kan inte ge ett sådant svar idag, säger hon på telefon till Sportbladet.

Är det du själv som till slut bestämmer för om du kan spela eller inte?

– Det är nog ett gemensamt beslut i så fall. Det är första gången jag har en sådan här skada i en sena, det är klurigt och jag har inget att jämföra med.

Hur har du upplevt skadetiden?

– Det var en väldigt dålig tajmning. Det är tråkigt när man hålls borta från det man vill, men jag har fått acceptera läget som det är.

Inbördes möten avgör

Mötet med Island ser på förhand ut att bli Sveriges tuffaste match hittills i EM-kvalet. Båda lagen har hittills full poängpott i tabellen och seger i gruppen för att absolut vara säker på en direktbiljett till EM. Vid samma poäng efter fullt kval räknas inbördes möte.

EM i England avgörs mellan 6 och 31 juli 2022. I kvalet går gruppsegrarna samt de tre bästa tvåorna direkt till mästerskapet. Övriga sex grupptvåor spelar play off om de tre sista platserna i EM.

Enligt presschefen Fredrik Madestam deltog alla 25 spelare i truppen på träningen.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.