Klar seger för Vretstorp mot Arboga Södra på Ekbacken

Publicerad:

FOTBOLL

En halvtidsledning med 1–0 utökades i andra halvleken när Vretstorp slog Arboga Södra på bortaplan i division 3 västra Svealand i fotboll. Till slut blev det 4–1 till Vretstorp.

– En match där jag tycker att vi är bättre i 70 minuter. Vi ligger under i paus med 1-0 efter Vretstorps enda halvchans i första halvlek som de gjorde mål på. Vi kvitterade till 1-1 i början på andra halvlek och då kändes det som att vi skulle vända men några individuella misstag och ett rött kort ställde till det. Spelmässigt och sett till chanser var vi värda minst poäng idag, kommenterade Arboga Södras tränare Mikael Wiker efter matchen.

Vretstorps tränare Dennis Fransson om matchen:

– Vi kommer inte upp i nivå i första halvleken idag, men i andra halvlek höjer vi bolltempot och när Arboga får en utvisning så spelar vi ut ordentligt och går upp till 4-1. Framhåller kollektivet idag igen och även om vi inte får igång vårt spel så vinner vi matchen och har säkrat division tre kontraktet nästa år, vilket är en fantastisk bedrift. Vretstorp hör hemma i denna division och det har vi visat, trots många långtidsskador på nyckelspelare. Om vi haft full trupp i år vågar jag inte tänka på hur bra resultatet hade kunnat bli. Jag är stolt över killarna.

Hampus Lind, O´neil Luembe Kalonda, Anton Weman och Jerry Wiberg gjorde målen för Vretstorp, medan Dervis Grabus nätade för Arboga Södra.

Med två omgångar kvar är Arboga Södra på elfte plats i tabellen, och Vretstorp är på tredje plats.

I nästa match möter Arboga Södra Adolfsberg borta på fredag 25 september 19.00. Vretstorp möter Yxhult lördag 26 september 15.00 hemma.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.