Stjärnan tillbaka i IFK Göteborg: ”Pratat med varandra”

Publicerad:
Hosam Aiesh.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh.

FOTBOLL

GÖTEBORG. Efter uppmärksammade uttalanden och en omdebatterad skada är Hosam Aiesh, 25, tillbaka i IFK Göteborgs trupp mot Malmö FF.

– Jag har pratat med honom om vad vi behöver göra i vår situation, säger tränaren Roland Nilsson.

Till bortamötet mot AIK för en vecka sedan fanns inte IFK Göteborgs stjärnspelare Hosam Aiesh med i truppen med hänvisning till en skadad fot.

Yttern hade dock varit med i de avslutande träningarna och att 25-åringen saknades sattes i samband med bland annat tidigare uttalanden från en missnöjd Aiesh i intervjuer och kritiserade prestationer.

Men mot Malmö FF är Aiesh med i truppen igen.

– Vi släpper truppen i morgon (söndag), men Hosam är med i truppen. Han var skadad i förra omgången, och kunde inte vara med då. Jag vet inte varför det blev sådan diskussion (medialt). Han var inte tillgänglig. Han sprang omkring och haltade på träningen, säger Roland Nilsson.

”Jag ljuger aldrig”

Det var efter förlustmatchen mot Kalmar FF där Aiesh fick 28 minuters speltid som han tyckte ”Jag är för bra för att sitta på bänken” och i en intervju en dryg vecka senare öppnade för att byta klubb i vinter.

Till Sportbladet förklarade han sina uttalanden:

– Många fotbollsspelare ljuger när de får frågor. Jag ljuger aldrig.

Roland Nilsson säger om situationen kring Aiesh:

– Han har pratat ur sitt perspektiv. Jag har pratat med honom om vad vi behöver göra här i laget och i vår situation. Det snacket har vi haft. Det är här och nu som gäller. Var han vill ta vägen efter det är upp till honom.

Var det olämpliga ordval av honom?

– Spelare vill förklara sig och gör det på olika sätt, säger Roland Nilsson.

”Borde inte blivit chockade”

Hosam Aiesh är nöjd över att åter vara tillbaka i IFK Göteborgs trupp.

– Foten är bra. Jag är redo.

– Jag saknar det jättemycket, att gå in från start och vara med och ta hem tre poäng. Det är det jag vill göra. Det är det som är mitt yrke, säger Aiesh.

Vad känner du nu med lite perspektiv om uppmärksamheten som har blivit kring dina uttalanden och din relation med IFK Göteborg?

– Jag tycker inte någon borde blivit chockad över att jag sa så. Om det uppfattats illa för klubben eller mina lagkamrater så ber jag absolut om ursäkt – men det tror jag inte någon har gjort. 

– Jag tycker det var rätt självklara saker som jag sa. Alla blir besvikna över att inte få spela, säger Aiesh.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.