Så firades historiska SM-guldet: ”Bra ös!”

GÖTEBORG. Det första historiska SM-guldet krävde ett rejält firande.

Så nästa träning för Kopparbergs/Göteborg FC har flyttats fram – två dagar.

– Det är bra ös, säger Julia Roddar från festen i natt.

Vid 22.30-tiden anlände de nyblivna svenska mästarna till Göteborg efter en guldfärd från Linköping med depåstopp på Max och togs emot av supportrar, familj och vänner vid Valhalla IP.

Efter en stund körde bussen vidare med spelare och ledare till restaurangen John Scott’s vid Avenyn i centrala Göteborg.

”Vi har jättekul!”

Där var det minst sagt livat när Sportbladet pratade med mittfältaren och landslagsspelaren Julia Roddar, 28, i natt.

– Vi har jättekul även om jag håller på att tappa rösten fullständigt. Vi har sjungit och skrikit ganska många timmar nu. Det är en jäkla fest – men under ganska bra kontroll med tanke på hur det är i världen nu.

– Vi är kvar på restaurangen tills de stänger. Eller så är det vi som stänger restaurangen…

– Vi håller oss uppe kring terrassen och det är bra ös här, säger Roddar när ”SM-guld, SM-guld, SM-guld” dånar i bakgrunden.

Vem är lagkapten på guldfesten?

– Det är en blandning och väldigt delat ansvar. Alla har bidragit. Vakterna har kommit och sagt till oss så fort vi ställt oss upp för att sjunga och dansa. Så man har dansat sittande i stolen. Det får gå det också!

Hur är det att fira ett historiskt första SM-guld under coronarestriktioner?

– Vi vet ju inte riktigt vad det hade varit annars. Det hade varit kul att kunna fira med supportrarna också, men det är viktigt att kunna fira med laget. Det känns väldigt bra att vi kan vara tillsammans och njuta så här. Vi har en jäkla bra kväll.

När är nästa träning?

– Den skulle varit i morgon (söndag) klockan 10.00, men den träningen har blivit framflyttad, tack och lov! säger Roddar.

Till?

– Tisdag. Det var ett ganska populärt besked.

”Höll ut in på småtimmarna”

Dagen efter är det en glad Filippa Curmark som svarar i telefon.

– Nu har man smällt det lite från gårdagen. Jag har försökt njuta och ta in det i dag, det har varit en väldigt bra dag. Men jag tror inte någon hade kommit om vi hade haft träningen i morse, säger hon.

Även tränare Mats Gren är väldigt glad efter gårdagen.

– Det känns självklart jättebra. Att få avsluta såhär, med att vinna borta mot Linköping. Det var fantastiskt skönt, säger han.

Och guldfesten då?

– Festen var bra. Vi höll ut ett tag in på småtimmarna, säger Gren.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.