Avslöjar: Ringer klubbar – för att dumpa trion

Blåvitt jobbar aktivt för att rensa i truppen

Publicerad 2022-06-04

IFK Göteborg vill göra sig av med flera spelare.

Enligt Sportbladets uppgifter har Blåvitt ringt och erbjudit Amir Al-Ammari, Erik Sorga och Bernardo Vilar till andra klubbar.

Följ ämnen i artikeln

Det har varit en svängig säsong för IFK Göteborg hittills.

De öppnade årets allsvenska med fyra raka matcher utan förlust, för att sedan följa upp med fem raka matcher utan seger.

Till sist lyckades Blåvitt ta sig tillbaka till vinnarspåret med en 2–0-seger mot Sundsvall, precis innan uppehållet.

Däremellan hamnade klubbprofilen Tobias Sana på kant med tränaren Mikael Stahre och fick lämna klubben med omedelbar verkan.

Vill rensa

Det är ingen hemlighet att IFK Göteborg vill rensa truppen.

– Ja, det är för många. Runt 24-25 spelare är nog lämpligare, sade klubbdirektören Håkan Mild till Sportbladet i maj på frågan om en trupp på 27–28 spelare är för mycket.

Nu har Göteborg börjat göra slag i saken.

Enligt uppgifter till Sportbladet har klubben ringt och erbjudit mittfältaren Amir Al-Ammari, anfallaren Erik Sorga och mittbacken Bernardo Vilar till andra klubbar.

Prestigeförvärv

Al-Ammari och Erik Sorga värvades till Blåvitt inför den här säsongen, där den förstnämnde presenterades som ett prestigeförvärv efter dragkamp med andra allsvenska klubbar efter en succésäsong med Halmstad.

Vilar kom till IFK Göteborg under sommaruppehållet 2021 efter att ha varit bidragande till Värnamos oväntade framgång i superettan.

Sportbladet har sökt klubbdirektör Håkan Mild utan framgång

Erik Sorga.
Erik Sorga.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.