Janne: ”Det som sagts är inte okej”

Efter matchen mot Norge gick Erling Braut Haaland ut och sa att Alexander Milosevic kallat honom för hora.

Nu har Janne Andersson tagit ett snack med mittbacken.

– Det som sagts i det här sammanhanget är inte okej, säger förbundskaptenen.

Erling Braut Haaland skapade stora rubriker efter matchen mot Sverige. Både för sina två mål och för att han efter matchen berättade om Alexander Milosevics ord på planen.

– Först kallade han mig för hora, det kan jag lugnt säga att jag inte är. Sedan sa han att han skulle knäcka fötterna på mig och en halv minut senare gjorde jag mål. Det var fint. Jag hoppas att han inte knäcker fötterna, sa Haaland till norska TV2.

20 000 spelare i Elitpojklägret – här är hemliga betygen


Milosevic förnekade dock orden i den mixade zonen efter matchen.

– Det är så klart ganska grovt att säga det som han säger för jag pratar inte norska och han pratar inte svenska. Så jag vet inte hur vi ska kommunicera, jag pratar inte engelska på planen. Det är konstigt att han säger saker jag inte har sagt.

”Inte okej”

Milosevic har lämnat landslagsamlingen med en skadekänning, men förbundskapten Janne Andersson har tagit ett snack med mittbacken om

– Det språkbruket som används är inte okej och det har vi pratat om och det är vi helt överrens om, säger han och fortsätter:

– Det förekommer mycket snack på fotbollsplanen som aldrig kommer fram. Men det som sagts i det här sammanhanget är inte okej. Sedan tror jag att det sagts mycket värre grejer. Alexander Milosevic är en bra påg, det är inget fel på hans värdegrund. Men i det här fallet var språkbruket inte bra. Det var jag tydlig med och det var han själv fullt införstådd med  

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.