Allsvenskan i fotboll

Sebastian Larsson: ”En skitmatch”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

UPPSALA. AIK hakar på i toppen efter en sen seger.

Om spelarna var överlyckliga?

Nja.

– Det är en skitmatch. Jag har all respekt för att vi inte är favoriter att vinna SM-guld i mångas ögon, konstaterar Sebastian Larsson.

På ett plan var AIK förstås nöjda. I de absoluta slutminuterna mot Sirius förvandlades en möjlig fiaskoinsats till tre sköna poäng. Matchhjälte: nickspecialisten Bojan Radulovic.

Men efteråt var det inte särskilt muntra miner i AIK-lägret. Den spelmässiga insatsen var helt enkelt för svag under för stora del av matchen. Sirius fick äga boll och AIK hoppades mest på fasta situationer och inlägg. Det visade sig gångbart i längden, men det satt alltså mycket hårt inne.

– Det var ingen stor match från oss. Precis som förra året borta mot Sirius blev vi frustrerade när vi inte kommer till i pressen. De skapar inte någonting, men frustrationen blir stor. Det är bara att erkänna att vi inte gör det tillräckligt bra. Ingen tycker att vi spelar briljant fotboll, säger Sebastian Larsson som ändå gladdes av slutforceringen i den andra halvlek.

– Det är bättre då men inte superbra. Det är en klassisk skitmatch där vi får med oss tre poäng.

”Långa, gamla AIK fick det jobbigt”

Larsson är kritisk men realist på samma gång. Poängmässigt finns ju inget att gnälla på och den defensiva stadgan är god.

– Nu när vi vann så kan vi vara ganska nöjda. Vi kan ticka av en skitmatch eller vad man nu vill kalla det och konstatera att vi tog tre poäng. Det kommer inte vara sista gången den här säsongen. Men vill man ha något att göra med toppstriden så måste man vinna såna här matcher. Vi är dock de första att erkänna att vi har mycket att jobba på och förbättra.

Lagkamraten Mikael Lustig betonar att det inte är lätt att möta konstgrässpecialisterna Sirius på deras hemmaplan.

– Långa, gamla AIK kommer på besök och får det jobbigt! Men jag håller med Sebastian. Vi är absolut inte nöjda med spelet. Sirius är ett lag som vi ska slå med tanke på var vi ligger i tabellen.

”All respekt för att vi inte är favoriter”

Trots alla brister så är det förstås starkt av AIK att haka på i toppen. Efter halva serien har laget lika många poäng som MFF och är bara tre poäng bakom serieledande Djurgården.

– Poängskörden måste vi vara nöjda med. Men det finns många matcher som vi borde ha gjort bättre. Vi smyger med men är nog inte stora favoriter att vinna SM-guld i mångas ögon. Det har jag all respekt för också, men vi krigar på så gott vi kan, säger Larsson.

Samtliga spelare är nöjda med att försvarsspelet ändå sitter såpass bra.

– Vi är tunga, svårslagna och då tar man poängen. Vi är inne i ett stim där vi tar våra poäng, fortsätter Lustig.

Alexander Milosevic, som styrde det starka försvarsspelet med fast hand, sammanfattar känslan.

– När man spelar i AIK så blir det att poängen bara trillar in på något sätt. Ibland ser det inte så vackert ut men poängen kommer in. Jag hoppas alltid att vi ska vinna SM-guld och vi kommer gå för det, men man får inte glömma hur vi såg ut förra säsongen. Nu ser det bra ut, men vi måste fortsätta vara ödmjuka, säger Milosevic och avslutar:

– Ska man vara där uppe så måste man ta poängen. I slutet av säsongen så handlar det inte hur snyggt man spelat utan hur många poäng man tagit.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

AIK:s profiler: Det är problemet

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Sebastian Larsson

AIK Fotboll