Pelé efter operationen: ”Redo för 90 minuter plus tilläggstid”

Pelé.
Pelé.

Den brasilianska fotbollslegendaren Pelé lämnar intensivvården efter operation.

I början av september upptäcktes en tumör under en rutinkontroll.

”Han mår bra efter operationen och är på gott humör”, skriver brasilianarens dotter Kely Nascimento på Instagram.

I början av september spreds det rykten om att Pelé var inlagd på sjukhus. Det visade sig att det inte var så allvarligt som vissa trodde.

Den brasilianska fotbollslegendaren som enligt många är den bästa fotbollsspelaren någonsin, var bara inne på en rutinkontroll. Men under kontrollen hittades en tumör på tjocktarmen och en operation väntade.

Nu har den 80-åriga Pelé lämnat intensivvården på sjukhuset i Sao Paulo, Brasilien, där han nyligen opererats.

90, plus tillägg

I ett meddelande på Instagram skriver han till sina följare från sjukhussängen.

”Tack så mycket till alla er som tog er tid att skicka meddelanden med positiv energi till mig. Jag har redan lämnat intensivvården och är i mitt rum. Jag fortsätter varje dag gladare än den förra. Jag är redo att spela 90 minuter plus tilläggstid”.

Brasilianaren som hemma i Brasilien kallas för ”O Rei” eller ”Kungen”, kommer snart få lämna sjukhuset, skrev hans dotter Kely Nascimento på Instagram.

”Han mår bra efter operationen och är på gott humör. Han kan flytta till ett vanligt rum på sjukhuset om en eller två dagar och sedan åka hem”, skrev dottern under måndagen.

Pelé som är den ende herrfotbollsspelaren med tre VM-guld, blev nyligen passerad av Lionel Messi som bästa målskytt i Sydamerika. Men har fortfarande kvar rekordet som Brasiliens främste målskytt genom tiderna med 77 mål på 92 landskamper.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN