Fotboll

David Brooks har fått cancer: ”Kom som en chock”

Bournemouth-mittfältaren skriver själv om beskedet

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

David Brooks, 24, har fått cancer.

Bournemouth-mittfältaren skriver själv om beskedet på Twitter.

”Det här kom som en chock för mig och min familj.”

För tre säsonger sedan slog David Brooks igenom med dunder och brak när han gjorde sju mål och fem assist på 30 Premier League-matcher för Bournemouth.

Men säsongen efter blev tuff för walesaren när han missade stora delar på grund av en ankelskada. Efter ha kommit tillbaka från skadan har han nu drabbats av ett ännu tyngre bakslag.

Brooks skriver själv på Twitter att han diagnostiserats med cancerformen Hodgkin Lymphoma.

David Brooks

”Prognosen positiv”

”Det här är ett mycket svårt meddelande för mig att skriva. Jag kommer att påbörja behandlingen nästa vecka och även om detta kommer som en chock för både mig och min familj så är prognosen positiv. Jag är övertygad om att jag kommer att återhämta mig helt och börja spela igen så snart som möjligt”, skriver Brooks.

Han skriver vidare att han vill tacka de läkare som hjälpt honom och även fotbollsförbundet i Wales då det var deras läkarteam som upptäckte cancern.

”Jag vill också tacka Bournemouth för all hjälp som jag har fått den senaste veckan. Jag vill också tacka för alla meddelanden som jag har fått”, skriver Brooks.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ska storsatsa – här är Newcastles drömelva

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Wales

Cancer

AFC Bournemouth